Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018

Nokia 8 | Η χειρότερη κάμερα σε ναυαρχίδα σύμφωνα με το DxOMark!


Να και κάτι που δε βλέπεις κάθε μέρα! Η Nokia που μας έχει συνηθίσει με τους Carl Zeiss φακούς στα smartphone της και η εταιρία που έβγαλε το απόλυτο camera-phone με αισθητήρα στα 41MP (808 PureView), είχε φέτος τη χειρότερη ναυαρχίδα από άποψη κάμερας! Αυτό μας επιβεβαιώνουν οι 68 πόντοι του γνωστού DxOMark, οι οποίοι αποτελούν ένα τραγικό σκορ για ναυαρχίδα.

Το επί μέρους σκορ για τη φωτογραφία είναι 72 και από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι το Nokia 8 δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά. Ακόμη και στις φωτογραφίες με άπλετο φως ημέρας, ο οπτικός θόρυβος είναι εμφανής και δεν υπάρχει αρκετή λεπτομέρεια στα αντικείμενα που αποτυπώνονται. Για να είμαστε δίκαιοι όμως, η αποτύπωση χρωμάτων είναι ακριβής και η διαχείριση του φωτός πολύ καλή. Στα βίντεο το σκορ του 62 δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για αναλύσεις. Αξίζει όμως να πούμε ότι οφείλεται στο όχι τόσο καλό autofocus και στην ανύπαρκτη σταθεροποίηση της εικόνας.


Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είναι μία ευκαιρία να πούμε για άλλη μια φορά ότι τα megapixel δεν παίζουν και τόσο μεγάλο ρόλο, αν ο κατασκευαστής ασχοληθεί πραγματικά με τα οπτικά της κάμερας, κάτι που τελικά δεν έκανε η Nokia στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αν θέλουμε λοιπόν καλή κάμερα στο νέο μας smartphone, ο μόνος τρόπος για να κάνουμε τη σωστή επιλογή, είναι διαβάσουμε τα review γνωστών site που ασχολούνται με το θέμα.

Δείτε περισσότερα στο DxOMark.


Διαβάστε επίσης:0 στο: "Nokia 8 | Η χειρότερη κάμερα σε ναυαρχίδα σύμφωνα με το DxOMark!"