Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

Fuchsia OS | Νέο βίντεο αποδεικνύει ότι το επόμενο Android θα τρέχει και σε υπολογιστές


Το Android βρίσκεται ήδη σε όλες σχεδόν τις συσκευές που διαθέτουν οθόνη. Υπάρχουν εκδόσεις για smartphone, tablet, smartwatch, τηλεόραση και αυτοκίνητο, διαφέρουν όμως τόσο πολύ μεταξύ τους, που στην ουσία το μόνο κοινό που έχουν είναι το όνομα. Το Fuchsia OS είναι η εξέλιξη, η οποία θα μας απαλλάξει από τις παθογένειες του Android και ένα πρόσφατο βίντεο μας αποδεικνύει ότι θα ενώσει όλες αυτές τις συσκευές κάτω από το ίδιο λειτουργικό σύστημα.

To Fuchsia OS είναι το λειτουργικό σύστημα που αν όλα πάνε καλά, θα αντικαταστήσει το Android σε μερικά χρόνια και το δοκιμάσαμε κατά κάποιον τρόπο με τον Armadillo launcher που κυκλοφόρησε το 2017. Εκεί είδαμε πώς θα είναι το βασικό περιβάλλον, πού θα βρίσκουμε τις εφαρμογές και πώς θα ανοίγουμε πολλές ταυτόχρονα, αλλά μας άφησε με την απορία αν τελικά θα τρέχει και σε άλλες συσκευές.

Η πρόσφατη υποστήριξη του Google Pixelbook, έδωσε την ευκαιρία στα παλικάρια από το Ars Technica να κάνουν compile τη ROM του και να την εγκαταστήσουν σε μία από αυτές τις συσκευές. Στο πρόχειρο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε πώς το γραφικό περιβάλλον ταιριάζει απόλυτα και στη μεγάλη οθόνη, ενώ υπάρχει και επιλογέας που το μετατρέπει σε smartphone και tablet.


Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο χρόνια έχουν περάσει από την εκκίνηση των εργασιών στο Fuchsia OS και αν λάβουμε υπ' όψη μας την περίπτωση του Android, τότε θα χρειαστούν άλλα τρία για να μετατραπεί σε ένα κανονικό λειτουργικό σύστημα. Θυμίζουμε ότι το Fuchsia OS είναι ένα ανοιχτού κώδικα λειτουργικό σύστημα από τη Google, το οποίο σε αντίθεση με το Android και το Chrome OS, δεν έχει καμία συγγένεια με το Linux.

0 στο: "Fuchsia OS | Νέο βίντεο αποδεικνύει ότι το επόμενο Android θα τρέχει και σε υπολογιστές"