Focus Go | Η ελαφριά εφαρμογή για να χαζεύεις τις φωτογραφίες σου σε συσκευές με λίγη RAM


Οι Android συσκευές με λίγη RAM και αποθηκευτικό χώρο θα έρθουν φέτος ξανά στο προσκήνιο, χάρη στο πρόγραμμα Android Go της Google. Είναι μία καλή κίνηση που θα μας προσφέρει υπέρ φθηνά smartphone, τα οποία όμως για να λειτουργούν σωστά, θα πρέπει να έχουν και τις κατάλληλες εφαρμογές. Το Focus Go είναι μία προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση και μας προσφέρει μια πανάλαφρη εφαρμογή για να χαζεύουμε τις φωτογραφίες μας.

Αποκτώντας το Nokia 2 για το οποίο θα δείτε σύντομα το review του, ανακάλυψα ότι όσο ελαφρύ και αν θεωρούμε το stock Android, δεν μπορεί να τρέξει σωστά σε συσκευές με 1GB RAM. Για αυτό φταίνε κυρίως οι εφαρμογές του, οι οποίες δεν είναι φτιαγμένες με αυτό το σκεπτικό και ειδικά το Google Photos, το οποίο είναι ιδιαίτερα βαρύ, καθώς περιλαμβάνει ένα σωρό χαρακτηριστικά που για πολλούς δεν είναι και τόσο χρήσιμα. Αυτό είδε και ο γνωστός μας Francisco Franco (δημιουργός του Franco Kernel), ο οποίος θέλησε να δημιουργήσει μία εφαρμογή, η οποία θα του επιτρέπει να βλέπει γρήγορα και εύκολα τις φωτογραφίες του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Focus Go λοιπόν μας προσφέρει αυτό για το οποίο δημιουργήθηκαν οι εφαρμογές του είδους. Προβάλει τις φωτογραφίες μας σε χρονολογική σειρά, μας επιτρέπει να τις δούμε σε πλήρη οθόνη, να τις μοιραστούμε και να τις διαγράψουμε και όλα αυτά με ταχύτητα και χωρίς περιττά animation. Επειδή όμως οι ανάγκες μας είναι λίγο περισσότερες πλέον, μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να ανοίξουμε την κάμερα της συσκευής, αλλά και να τις επεξεργαστούμε χρησιμοποιώντας την αγαπημένη μας εφαρμογή φίλτρων.

Μπορεί λοιπόν να είναι μία απλή και ελαφριά εφαρμογή προβολής φωτογραφιών, αλλά είναι παράλληλα πλήρης και θα εξυπηρετήσει άνετα τους περισσότερους από εμάς. Αν ποτέ αποκτήσετε μία Android Go συσκευή, το Focus Go θα είναι σίγουρα η καλύτερη λύση για την εφαρμογή εικόνων της.

Κατεβάστε το Focus Go δωρεάν από το Play Store

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter