Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018

Focus Go | Η ελαφριά εφαρμογή για να χαζεύεις τις φωτογραφίες σου σε συσκευές με λίγη RAM


Οι Android συσκευές με λίγη RAM και αποθηκευτικό χώρο θα έρθουν φέτος ξανά στο προσκήνιο, χάρη στο πρόγραμμα Android Go της Google. Είναι μία καλή κίνηση που θα μας προσφέρει υπέρ φθηνά smartphone, τα οποία όμως για να λειτουργούν σωστά, θα πρέπει να έχουν και τις κατάλληλες εφαρμογές. Το Focus Go είναι μία προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση και μας προσφέρει μια πανάλαφρη εφαρμογή για να χαζεύουμε τις φωτογραφίες μας.

Αποκτώντας το Nokia 2 για το οποίο θα δείτε σύντομα το review του, ανακάλυψα ότι όσο ελαφρύ και αν θεωρούμε το stock Android, δεν μπορεί να τρέξει σωστά σε συσκευές με 1GB RAM. Για αυτό φταίνε κυρίως οι εφαρμογές του, οι οποίες δεν είναι φτιαγμένες με αυτό το σκεπτικό και ειδικά το Google Photos, το οποίο είναι ιδιαίτερα βαρύ, καθώς περιλαμβάνει ένα σωρό χαρακτηριστικά που για πολλούς δεν είναι και τόσο χρήσιμα. Αυτό είδε και ο γνωστός μας Francisco Franco (δημιουργός του Franco Kernel), ο οποίος θέλησε να δημιουργήσει μία εφαρμογή, η οποία θα του επιτρέπει να βλέπει γρήγορα και εύκολα τις φωτογραφίες του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Focus Go λοιπόν μας προσφέρει αυτό για το οποίο δημιουργήθηκαν οι εφαρμογές του είδους. Προβάλει τις φωτογραφίες μας σε χρονολογική σειρά, μας επιτρέπει να τις δούμε σε πλήρη οθόνη, να τις μοιραστούμε και να τις διαγράψουμε και όλα αυτά με ταχύτητα και χωρίς περιττά animation. Επειδή όμως οι ανάγκες μας είναι λίγο περισσότερες πλέον, μας δίνει επίσης τη δυνατότητα να ανοίξουμε την κάμερα της συσκευής, αλλά και να τις επεξεργαστούμε χρησιμοποιώντας την αγαπημένη μας εφαρμογή φίλτρων.

Μπορεί λοιπόν να είναι μία απλή και ελαφριά εφαρμογή προβολής φωτογραφιών, αλλά είναι παράλληλα πλήρης και θα εξυπηρετήσει άνετα τους περισσότερους από εμάς. Αν ποτέ αποκτήσετε μία Android Go συσκευή, το Focus Go θα είναι σίγουρα η καλύτερη λύση για την εφαρμογή εικόνων της.

Κατεβάστε το Focus Go δωρεάν από το Play Store

0 στο: "Focus Go | Η ελαφριά εφαρμογή για να χαζεύεις τις φωτογραφίες σου σε συσκευές με λίγη RAM"