Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018

Android Auto | JVC και Kenwood μας φέρνουν τα πρώτα ασύρματα media center για το αυτοκίνητο


Είναι δεδομένο ότι το Android Auto θα μπει αργά ή γρήγορα στη ζωή μας, καθώς όλο και περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων το έχουν προεγκατεστημένο στα νέα τους μοντέλα. Για όσους δε θέλουν όμως να αγοράσουν ολόκληρο το αυτοκίνητο, υπάρχουν και τα ανεξάρτητα media center, τα οποία μπορούμε να αγοράσουμε αργότερα. Η νέα και ασύρματη πλέον γενιά ξεκίνησε να παρουσιάζεται με τη JVC και την Kenwood να μας προτείνουν τα επτά νέα τους μοντέλα.

Η διαφορά της "νέας γενιάς" μονάδων Android Auto σε σχέση με την προηγούμενη, είναι ότι η σύνδεση μεταξύ αυτής και του smartphone γίνεται πλέον ασύρματα. Αυτό γίνεται κυρίως για να εξυπηρετήσει περισσότερους χρήστες στο αυτοκίνητο, οι οποίοι θα μπορούν όλοι μαζί πλέον να συνδεθούν με τα smartphone τους στο αυτοκίνητο.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί κάτι τέτοιο, ανοίγει πλέον ο δρόμος για πιο ενδιαφέρουσες χρήσεις της οθόνης του αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα κοινόχρηστα playlist μουσικής, στα οποία ο κάθε επιβάτης θα μπορεί να προσθέτει τα τραγούδια που θέλει να ακούσει, ενώ δεν αποκλείονται και multiplayer παιχνίδια, όπως παιχνίδια ερωτήσεων στα οποία ο κάθε ένας θα χρησιμοποιεί ως τηλεχειριστήριο το κινητό του!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τον... "μοναχικό καβαλάρη" του αυτοκινήτου όμως δεν αλλάζει και τίποτα σπουδαίο, αφού ούτως ή άλλως θα πρέπει να συνδέσει το κινητό του σε ένα καλώδιο, αν θέλει να έχει φορτισμένη τη συσκευή του στο τέλος του ταξιδιού του.

Οι επτά μονάδες που παρουσιάστηκαν είναι μεγέθους 2DIN με διαγώνιο οθόνης από 6.75 έως 6.95 και θα είναι σίγουρα "τσιμπημένα" μιας και οι πρώτες τιμές μιλούν για 600 με 700 δολάρια. Το καλό βέβαια είναι ότι με την άφιξη της δεύτερης γενιάς, ίσως πέσει η τιμή της πρώτης, οπότε αν περιμένατε κάτι τέτοιο για να βάλετε το Android Auto στο αυτοκίνητό σας, το καλοκαίρι θα έχουμε τα πρώτα δείγματα στην αγορά.

Διαβάστε επίσης:


0 στο: "Android Auto | JVC και Kenwood μας φέρνουν τα πρώτα ασύρματα media center για το αυτοκίνητο"