Xiaomi Bluetooth Audio Receiver review | Το gadget που κάνει ασύρματα τα αγαπημένα σου ακουστικά!


Αν είσαι πωρωμένος με τη μουσική, σίγουρα θα έχεις ένα καλό σετ ακουστικών ή ένα βαρβάτο ηχοσύστημα στην κατοχή σου. Τα καλά ακουστικά / ηχεία όμως είναι συνήθως ενσύρματα και το καλώδιό τους είναι συνήθως ένας κακός μπελάς. Εδώ έρχεται σαν "από μηχανής Θεός" το Xiaomi Bluetooth Audio Receiver, μια φθηνή συσκευή που μπορεί να κάνει τα πάντα ασύρματα και να προσθέσει συνδεσιμότητα Bluetooth ακόμη και στο ηχοσύστημα του αυτοκινήτου σου!

Όλα τα ασύρματα ακουστικά και ηχεία που κυκλοφορούν στο εμπόριο, είναι στην πραγματικότητα ένα συμβατικό σετ, το οποίο έχει ενσωματωμένο έναν ασύρματο δέκτη (Bluetooth ή Wi-Fi). Όταν θέλουμε να ακούσουμε τη μουσική μας, συνδέουμε το κινητό μας μαζί τους και απλά στέλνουμε ασύρματα τον ήχο για να ακουστεί από το ηχείο τους. Αν όμως έχεις ένα τρομερό ενσύρματο σετ στην κατοχή σου, με το οποίο είσαι απόλυτα ευχαριστημένος, δεν είναι βλακεία να το αφήσεις για να πάρεις ένα υποδεέστερο, απλά και μόνο επειδή είναι ασύρματο;

Xiaomi Bluetooth Audio Receiver

Η Xiaomi λοιπόν αποφάσισε να εξυπηρετήσει αυτή τη μερίδα ανθρώπων και κατασκεύασε για εμάς μόνο το δέκτη, για να κρατήσουμε τα ηχεία ή τα ακουστικά μας και να μην μπούμε σε περιττά έξοδα. Η λογική είναι παρόμοια με αυτή της Google, που προτείνει το Chromecast Audio, το οποίο όμως συνδέεται στη συσκευή μας μέσω Wi-Fi.

Η διαφορά των δύο είναι προφανής, καθώς οι ταχύτητες του Wi-Fi είναι μεγαλύτερες, αλλά ο δέκτης της Xiaomi εκτός από φθηνότερος, είναι σε κάποιες περιπτώσεις πιο εξυπηρετικός. Για παράδειγμα στο Chromecast Audio δεν μπορείς να στείλεις μουσική από το YouTube, γιατί το αναγνωρίζει ως βίντεο, ενώ με τον receiver της Xiaomi αυτό δεν ισχύει! Το προϊόν της Google δεν μπορεί επίσης να μας εξυπηρετήσει στο αυτοκίνητο, όταν το αντίστοιχο της Xiaomi το συνδέεις απλά στη θύρα auxiliary (AUX) και ακούς ότι θέλεις από το κινητό σου!


Διαθέτει την τελευταία έκδοση Bluetooth 4.2 (η έκδοση 5.0 δεν έχει κυκλοφορήσει ευρέως ακόμη), κάτι που σημαίνει ότι έχουμε τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα μετάδοσης, ενώ μπορούμε να απομακρυνθούμε έως και 10 μέτρα από αυτόν. Έχει ένα πλήκτρο για την ενεργοποίηση και τη σύζευξη με συσκευές και ένα LED το οποίο μας ενημερώνει για το αν είναι ανοιχτό ή όχι. Στην πάνω και την κάτω πλευρά του έχει τη θύρα των 3.5 χιλιοστών, στην οποία συνδέουμε τα ακουστικά μας και τη θύρα microUSB από όπου το φορτίζουμε. Σημαντικό είναι να πούμε ότι μπορεί να φορτίζει και να λειτουργεί παράλληλα, οπότε αν το χρησιμοποιούμε στο αυτοκίνητο ή σε ένα σταθερό ηχοσύστημα στο σπίτι, δε χρειάζεται να αγχωνόμαστε για το αν θα τελειώσει η μπαταρία του ή όχι, αφού θα το έχουμε μόνιμα στην πρίζα.

Η μπαταρία του είναι στα 97mAh, φορτίζει σε δύο περίπου ώρες και η αυτονομία του είναι λίγο περισσότερη από τέσσερις ώρες συνεχόμενης αναπαραγωγής. Το βάρος του τέλος, είναι μόλις 10 γραμμάρια και διαθέτει ενσωματωμένο ένα κλιπ για να το πιάνουμε στην μπλούζα μας.


Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τι σου προσφέρει πραγματικά;

Πέρα λοιπόν από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη συσκευή σου δίνει τη δυνατότητα να αναβαθμίσεις τα ενσύρματα ακουστικά, τα ηχεία και το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου, το κυριότερο είναι ότι προσφέρει ελευθερία. Έχοντάς τη στην κατοχή σου, μπορείς αν δεν έχεις ήδη κάποιο ζευγάρι ακουστικών, να επιλέξεις αυτά που πραγματικά σου αρέσουν, ανεξαρτήτως καλωδίου. Επίσης, αν τελειώσει η μπαταρία της, μπορείς άνετα να συνεχίσεις να ακούς ότι θέλεις ενσύρματα, χωρίς να ψάχνεις με αγωνία το φορτιστή.

Δε θα ξεχάσω την περίοδο που χρησιμοποιούσα τα Meizu EP-51, ένα πάρα πολύ καλό ασύρματο σετ, το οποίο όμως με άφηνε χωρίς καθόλου ακουστικά όταν τελείωνε η μπαταρία του. Τώρα με τα Degauss Noir αυτό δεν είναι πρόβλημα, καθώς αν ξεχάσω να φορτίσω τον receiver της Xiaomi, μπορώ πάντα να συνεχίσω να τα χρησιμοποιώ ως ενσύρματα.


Το πόρισμα

Το καλό gadget είναι αυτό που λύνει ένα πρόβλημα με το φθηνότερο δυνατό τρόπο και ο συγκεκριμένος Bluetooth δέκτης είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα. Με μόλις 15 ευρώ αυτή η συσκευή κάνει ασύρματο οποιοδήποτε σετ ακουστικών, μετατρέπει σε Bluetooth τα συμβατικά ηχεία που έχουμε στο σπίτι μας και μπορεί να προσθέσει Bluetooth συνδεσιμότητα στο ηχοσύστημα του αυτοκινήτου μας.

Δεν είναι φυσικά το υπέρ-απαραίτητο προϊόν αλλά υπάρχει το target group που ψάχνει κάτι τέτοιο. Προσωπικά ανήκω στο συγκεκριμένο group και δεν μπορώ πλέον να ζήσω χωρίς το Chromecast Audio, το οποίο αν δεν το είχα αγοράσει νωρίτερα, σίγουρα θα χρησιμοποιούσα το συγκεκριμένο δέκτη.

Αποκτήσαμε το Xiaomi Bluetooth Audio Receiver από το Gearbest με 15,38 ευρώ.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter