Η Google ''αγόρασε'' μερικούς υπαλλήλους από την HTC για 1,1 δις δολάρια!


Εδώ και λίγες μέρες το ίντερνετ βοά ότι επίκειται η εξαγορά της HTC από τη Google, με σκοπό ο αμερικανικός γίγαντας να αποκτήσει και το τεχνικό κομμάτι της κατασκευής των συσκευών του. Προς έκπληξή μας όμως η Google ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει 1,1 δις την HTC για να αποκτήσει μερικούς από τους υπαλλήλους της και για να νοικιάσει μερικές πατέντες της!

Μπορεί να φαίνεται κυνικός ο τίτλος του άρθρου μας, αλλά με αυτό το ποσό θα περιμέναμε να εξαγοραστεί ολόκληρη γραμμή παραγωγής στην Ταϊβάν. Η Google εξυπηρέτησε την HTC με 1,1 δις δολάρια σε μία ομολογουμένως δύσκολη στιγμή της, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας. Αντ' αυτού απέκτησε την ομάδα της δεύτερης που ασχολείται κάθε χρόνο με το Pixel, μαζί με κάποιες άδειες χρήσης πατεντών για τις οποίες μάλιστα δε θα έχει την αποκλειστικότητα! Μπορεί δηλαδή μια δεύτερη εταιρία να πληρώσει και να τις έχει και αυτή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προφανώς και είναι μία προσπάθεια οργάνωσης της Google στο τεχνικό κομμάτι και είναι σίγουρα πολύ σημαντική για το μέλλον των Pixel, αλλά το deal εκ πρώτης όψεως συμφέρει περισσότερο την HTC, που μπορεί να χρησιμοποιήσει το ποσό για να αναπτύξει το Vive και τις AR δυνατότητές της στις οποίες πρωταγωνιστεί ούτως ή άλλως. Αυτό βέβαια δεν είναι το τέλος των HTC συσκευών, οι οποίες θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται, αλλά σε βάθος χρόνου θα δούμε κατά πόσο θα επηρεάσει την εταιρία αυτή η εξαγορά.

Η Google από την άλλη έχει ήδη στο βιογραφικό της την αποτυχία εξαγοράς της Motorola, η οποία κυριολεκτικά καταστράφηκε και ο χρόνος θα δείξει αν αυτή η απόκτηση θα κάνει τα Pixel και γενικότερα όλα της τα προϊόντα, ακόμη πιο ποιοτικά και γιατί όχι, φθηνότερα.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter