LiquidSky | Η τρομερή υπηρεσία που σου επιτρέπει να παίξεις παιχνίδια κονσόλας στο Android


Το Android έχει καταφέρει να αντικαταστήσει πολλές συσκευές που χρησιμοποιούσαμε στο παρελθόν όπως τα media player, τα GPS και τις κάμερες. Στον τομέα του gaming βέβαια δεν έχει καταφέρει ακόμη να μας εξυπηρετήσει, με το LiquidSky όμως υπάρχει τρόπος να παίξεις παιχνίδια κονσόλας, από το κινητό σου, έχοντας απλά μια καλή σύνδεση στο ίντερνετ.

Να ξεκαθαρίσουμε πρώτα ένα πράγμα. Το Android έχει καλά παιχνίδια, απλά είναι όλα επιπέδου PSN και XBOX Live. Όσες προσπάθειες και αν έχουν γίνει δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα κάτι σαν το Assassin's Creed ή το Uncharted για παράδειγμα, οπότε δεν μπορείς να πεις ότι είσαι gamer παίζοντας στο Android. Δεδομένου λοιπόν ότι δεν υπάρχουν εκδόσεις των λεγόμενων 'AAA' παιχνιδιών στο Android, ο μόνος τρόπος για να τα παίξουμε είναι να κάνουμε stream στη συσκευή μας, όπως είχαμε δει κάποτε με την υπηρεσία OnLive. Αυτό μας προσφέρει και το LiquidSky το οποίο είναι μια παρόμοια αλλά πολύ καλύτερα οργανωμένη υπηρεσία.

Κάθε φορά που μπαίνεις στο LiquidSky από το κινητό σου, στην πραγματικότητα συνδέεσαι σε ένα gaming PC υψηλών απαιτήσεων που βρίσκεται στο cloud. Ο υπολογιστής αυτός αναλαμβάνει να κάνει όλη τη σκληρή δουλειά και απλά σου... σερβίρει μέσω ίντερνετ τα παιχνίδια σου σε ανάλυση 1080p και με 60fps! Η διαφορά εδώ είναι ότι μπορείς μέσω του LiquidSky να συνδεθείς στα παιχνίδια που έχεις ήδη αγοράσει από το Steam, το Humble Bundle, το GOG, το Origin και την Blizzard. Υπάρχουν λοιπόν όλοι οι μεγάλοι πάροχοι, οπότε μπορείς να παίξεις παιχνιδάρες μαζί του.


Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λειτουργεί με συνδρομή και στη φθηνότερη εκδοχή του σε χρεώνει 10 δολάρια το μήνα, συν 0,33 δολάρια ανά ώρα που παίζεις. Έχει δηλαδή τη λογική του ίντερνετ καφέ όπου πληρώνεις με την ώρα, αλλά είναι πολύ φθηνότερο αν φυσικά διαθέτεις ήδη μία σύνδεση άνω των 20Mbps για να το υποστηρίξεις σωστά.

Θα μπορούσαμε επίσης να πούμε ότι μας κάνει και οικονομία, αφού δε χρειάζεται να αγοράσουμε κονσόλα ή υπολογιστή, τα οποία θα πρέπει να αλλάζουμε κάθε πέντε χρόνια, ενώ ακόμη και αν κλείσει η υπηρεσία κάποια μέρα, τα παιχνίδια που θα έχουμε αγοράσει βρίσκονται στο λογαριασμό μας στο Steam (για παράδειγμα).

Δε θα το έλεγες ακριβώς Android gaming, αλλά αυτό είναι ότι πιο κοντινό στο να παίζεις 'AAA' παιχνίδια στο κινητό σου. Φυσικά εξαρτάται και από το κινητό που έχεις στα χέρια σου, αλλά πλέον υπάρχουν και φθηνές συσκευές με αρκετά καλές δυνατότητες για να το υποστηρίξουν.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του, ενώ και η εφαρμογή του μας περιμένει δωρεάν στο Play Store.

Διαβάστε επίσης...

ΗΠΑ εναντίον Huawei | Ποιος χάνει και ποιος κερδίζει στο νέο τεχνολογικό / πολιτικό πόλεμο;

Φεύγω από την Google | Παίρνουμε επαφές και μηνύματα από τη Google και τα μεταφέρουμε στο Signal και σε δικό μας υπολογιστή ή server

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

OnePlus 7 Pro | Εξαιρετικό σε όλα του, αλλά το παίρνεις με 700 ευρώ;

Smart Home | Θα ξεχνάς επίτηδες τα κλειδιά στο σπίτι με την ηλεκτρονική κλειδαριά Sherlock της Xiaomi!

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Samsung Galaxy S10 | Είναι χωρίς αμφιβολία ο βασιλιάς του Android και αυτοί είναι οι λόγοι

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;