Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Sesame Shortcuts | Φτιάξε τις δικές σου συντομεύσεις εφαρμογών για ακόμη ευκολότερη χρήση του κινητού σου


Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που είδαμε στο Android 7.0 Nougat, είναι οι "συντομεύσεις εφαρμογών". Πρόκειται για ένα πολύ βολικό μενού γρήγορων επιλογών που εμφανίζεται όταν κρατάμε πατημένο κάποιο εικονίδιο στην οθόνη. Οι επιλογές μέχρι σήμερα ήταν πολύ συγκεκριμένες, αλλά με το Sesame Shortcuts έχουμε πλέον τη δυνατότητα να τις παραμετροποιήσουμε και να προσθέσουμε τις δικές μας!

Εγκαθιστώντας λοιπόν τη συγκεκριμένη εφαρμογή μπορούμε να δούμε μία λίστα από όλες τις εφαρμογές που διαθέτουν τέτοιου είδους συντομεύσεις. Μπορούμε επίσης να απενεργοποιήσουμε αυτές που δε χρειαζόμαστε, αλλά το καλύτερο από όλα είναι ότι έχουμε πλέον τη δυνατότητα να προσθέσουμε δικές μας!


Για παράδειγμα στον Chrome μπορούμε να βάλουμε μερικά αγαπημένα site για να τα ανοίγουμε γρήγορα, στο YouTube να προσθέσουμε μερικά κανάλια και στο Spotify τις αποθηκευμένες μας playlist. Το καλύτερο από όλα όμως είναι ο συνδυασμός του με το Nova launcher.

Όσοι τον χρησιμοποιούν μπορούν με τη βοήθεια του Sesame Shortcuts να κάνουν τρελά πράγματα με την μπάρα αναζήτησης που βρίσκεται στο συρτάρι εφαρμογών. Μπορούμε για παράδειγμα να γράψουμε το όνομα μιας επαφής και να διαλέξουμε άμεσα αν θέλουμε να στείλουμε μήνυμα, email ή να κάνουμε μια κλήση. Μπορούμε επίσης να κάνουμε απ' ευθείας αναζητήσεις στο Google, να βρούμε μια εφαρμογή στο Play Store και πολλά πολλά πολλά ακόμη.


Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αν και πρόκειται για χαρακτηριστικό του Android 7.0, η ομάδα του Nova και του Sesame το έχουν κάνει backport εδώ και καιρό, οπότε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στις περισσότερες συσκευές, ασχέτως έκδοσης Android. Είναι επίσης άλλη μια απόδειξη ότι η κοινότητα του Android όχι απλά αγκαλιάζει τα νέα χαρακτηριστικά που αξίζουν τον κόπο, αλλά τα βελτιώνει και τα προεκτείνει περισσότερο.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

0 στο: "Sesame Shortcuts | Φτιάξε τις δικές σου συντομεύσεις εφαρμογών για ακόμη ευκολότερη χρήση του κινητού σου"