Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Quick tip | Ενεργοποίησε την καρτέλα του Google Now στον Nova launcher


Το μοναδικό χρήσιμο χαρακτηριστικό του Google Now launcher είναι η πλαϊνή καρτέλα, η οποία μας εμφανίζει προσωποποιημένες κάρτες από τους χάρτες, το ημερολόγιο και τις επαφές μας, ενώ μας προσφέρει και μία μικρή εφημερίδα με τα κυριότερα νέα της ημέρας. Όσοι χρησιμοποιούν τον Nova launcher δεν μπορούσαν μέχρι πρότινος να τη χρησιμοποιήσουν με τον ίδιο τρόπο, κάτι που πλέον είναι δυνατό χάρη στο Nova Google Companion.

Με τη βοήθεια αυτού το add-on για τον Nova launcher, μπορούμε να δούμε την καρτέλα του Google Now, απλά σέρνοντας από τα αριστερά προς τα δεξιά στην πρώτη επιφάνεια της συσκευής μας. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο εδώ που τα λέμε, αφού μπορείς απλά να ανοίξεις την εφαρμογή Google για να τσεκάρεις τις κάρτες σου, αλλά όσο να 'ναι αυτός ο τρόπος είναι πιο φυσικός, ειδικά για όσους μπαίνουν πολύ συχνά εκεί.


Για να το εγκαταστήσουμε θα πρέπει να έχουμε: 

  • μία συσκευή με Android 6.0+,
  • την έκδοση beta 5.3 του Nova
  • το ειδικό Nova Google Companion και
  • να έχουμε απενεργοποιήσει το 'Χωρίς τέλος' στις ρυθμίσεις αρχικής οθόνης του Nova.

Κάνοντας τα παραπάνω και μία επανεκκίνηση στον Nova, θα δούμε άμεσα την καρτέλα του Google Now στο αριστερό άκρο των επιφανειών. Σημειώστε ότι το Companion app δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμο στο Play Store, οπότε η καλύτερη επόμενη λύση είναι το APK Mirror.

0 στο: "Quick tip | Ενεργοποίησε την καρτέλα του Google Now στον Nova launcher"