Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Quick tip | Θυμήσου πού έχεις παρκάρει με τη βοήθεια του Google Maps


Το Google Maps είναι πλέον το καλύτερο εργαλείο πλοήγησης στο Android, καθώς μας προσφέρει υπηρεσίες που ούτε καν φανταζόμαστε ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν πριν από πέντε χρόνια. Σήμερα άλλη μία έξυπνη λειτουργία προστίθεται στη φαρέτρα του, αυτή της αποθήκευσης της τοποθεσίας που παρκάραμε, η οποία ομολογουμένως έλλειπε από τις υπηρεσίες του.

Πολύς κόσμος λοιπόν ξεχνάει πού έχει παρκάρει και πλέον με το Google Maps έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει τη θέση στην οποία έχει αφήσει το αυτοκίνητό του και να πλοηγηθεί αργότερα σε αυτό. Είναι κάτι που μπορούσαμε να κάνουμε και νωρίτερα, απλά τοποθετώντας μία "πινέζα" στο σημείο που θέλουμε και αποθηκεύοντάς την με την ονομασία 'Parking', αλλά πλέον με τη νέα λειτουργία το πράγμα είναι πιο επίσημο.


Για να το καταφέρουμε αρκεί να ανοίξουμε το GPS στο σημείο που βρισκόμαστε όταν έχουμε παρκάρει και αφού η συσκευή βρει την ακριβή μας τοποθεσία, να πατήσουμε πάνω στη μπλε κουκκίδα που αντιπροσωπεύει το σημείο μας. Από το μενού που θα εμφανιστεί επιλέγουμε 'Αποθηκεύστε τη θέση στάθμευσης' στην οποία μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλες πληροφορίες, όπως σημειώσεις, μια φωτογραφία και το χρόνο που απομένει, αν η θέση είναι επί πληρωμή! 

Όταν θελήσουμε τέλος να επιστρέψουμε στο σημείο, θα βρούμε στο χάρτη το σημείο με την ονομασία 'Σταθμεύσατε εδώ', στο οποίο μπορούμε να κατευθυνθούμε για να πάρουμε το αυτοκίνητό μας, εκτός και αν το έχει σηκώσει κανένας γερανός...

Βρείτε όλα τα Quick tip που θα σας λύσουν τα χέρια εδώ: Android Basics

0 στο: "Quick tip | Θυμήσου πού έχεις παρκάρει με τη βοήθεια του Google Maps"