Τα έξι καλύτερα παιχνίδια που παίξαμε για το μήνα Μάιο


Ο μήνας είναι Μάιος, οι πρώτες βόλτες στη θάλασσα ξεκίνησαν και κάπου εκεί στο μεσημεράκι μετά την πρώτη βουτιά, θέλεις να αράξεις και να απολαύσεις τον ήλιο. Καλύτερη παρέα σε αυτό είναι μια παγωμένη μπύρα και ένα φορτισμένο κινητό για να παίξεις τα παιχνιδάκια που σου έχουμε σήμερα. Η εξάδα είναι όπως πάντα έτοιμη και για όλα τα γούστα.

OK Golf

Ξεκινάμε από το OK Golf, ένα πανέμορφο παιχνίδι που έχει ως θέμα το χαλαρωτικό αυτό άθλημα. Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια του είδους όπου πρέπει να κάνεις υπολογισμούς, να βρεις το σωστό μπαστούνι και να μετρήσεις τον άνεμο για να πάει καλά η μπαλιά σου, στο OK Golf απλά σημαδεύεις, τραβάς το μπαλάκι σα σφεντόνα και το αφήνεις για να φύγει. Απλά πράματα. Βάλτε επίσης και το πανέμορφο minimal design του και έχουμε την καλύτερη συνταγή για ένα επιτυχημένο παιχνίδι.

Κατεβάστε το με 2,99€ στο Play Store.


Riven: The Sequel to Myst

Συνεχίζουμε με το Riven, το sequel του καταπληκτικού Myst, που έφερε κατά κάποιο τρόπο την επανάσταση στα point and click 3D παιχνίδια. Πρόκειται για ένα παιχνίδι ανακάλυψης στο οποίο κινούμαστε στο χώρο για να ανακαλύψουμε την ιστορία του μέσα από την επίλυση άλλοτε εύκολων και άλλοτε δύσκολων γρίφων. Δεν είναι για όλους καθώς είναι λίγο αργό στην εξέλιξή του, οπότε σκεφτείτε το πριν ξοδέψετε χρήματα για αυτό. Προσωπικά δε μου αρέσουν τέτοιου είδους παιχνίδια αλλά αντικειμενικά είναι ένα αξιόλογο παιχνίδι.

Θα το βρείτε με 4,79€ στο Play Store.


Battle Bay

Το Battle Bay είναι ένας τίτλος της Rovio, της εταιρίας που μας έφερε το Angry Birds, οπότε η ποιότητά του είναι δεδομένη. Πρόκειται για ένα παιχνίδι με μάχες πλοίων πέντε εναντίον πέντε, οι οποίες γίνονται ζωντανά στο ίντερνετ. Τα πράγματα είναι πολύ απλά, διαλέγεις το πλοίο σου, φοράς τα όπλα που θέλεις και ξεκινάς να βουλιάζεις τους αντιπάλους. Μοιάζει δηλαδή με ένα Counter Strike με πλοία και είναι ότι πρέπει αν θέλεις να σκοτώσεις καμιά ωρίτσα, ευχάριστα.

Αυτό είναι δωρεάν στο Play Store.


Pictionary

Για όσους γνωρίζουν το Pictionary, το επιτραπέζιο που σχεδιάζεις κάτι και καλούνται οι φίλοι σου να βρουν τι είναι, η είδηση ότι υπάρχει πλέον και στο Android πρέπει να είναι πολύ ευχάριστη. Τέρμα οι μουντζούρες, οι μαρκαδόροι και όλα αυτά, αφού πλέον μπορούμε να συνδεθούμε με τα κινητά μας και να κοντραριστούμε. Το κακό είναι ότι οι λέξεις που περιλαμβάνει είναι στα αγγλικά, αλλά μπορούμε να παίξουμε λέγοντας τις προφορικά και όχι σημειώνοντας στην εφαρμογή. Βέβαια αν είναι έτσι ανοίγουμε και τη ζωγραφική και το παίζουμε όπως μας αρέσει, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Παρ' όλα αυτά αξίζει και είναι δωρεάν στο Play Store.


Ace Academy: Skies of Fury

Πάμε τώρα στις πτήσεις που είναι ένα θέμα που εξιτάρει πάρα πολύ τον Doctor. Έχουμε δοκιμάσει άπειρα παιχνίδια και πραγματικά κανένα δε μας έδωσε την αίσθηση του Ace Academy. Πρόκειται για ένα παιχνίδι μαχών με αεροπλάνα του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, το οποίο καλύπτεται από ένα "πέπλο" γραφικών σε στυλ comics. Οι κανόνες λοιπόν είναι απλοί, πρέπει να καταρρίψεις και να μην καταρριφθείς. Είναι όμορφο, είναι ιδιαίτερο, αλλά ο χειρισμός του θέλει λίγη ώρα για να τον συνηθίσεις.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.


Battle Copters

Τελευταία πρόταση για αυτό το μήνα είναι το Battle Copters ένα επίσης πολεμικό παιχνίδι με θέμα τα ελικόπτερα. Έχει και αυτό τη λογική του deathmatch και παίζεται online με επτά παίκτες ακόμη, ενώ διαθέτει μεγάλη γκάμα ελικοπτέρων και αρκετές πίστες για να μη χάσουμε γρήγορα το ενδιαφέρον μας.

Δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένο, αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε δωρεάν στο Play Store.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter