Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Quick tip | Πρόσθεσε δυναμικούς μετρητές ειδοποιήσεων στα εικονίδια των εφαρμογών με τον Nova launcher


Η ποιότητα του Nova launcher είναι δεδομένη και μας έχει κερδίσει με τις άπειρες επιλογές παραμετροποίησης που διαθέτει. Στην τελευταία του έκδοση (5.1) μας προσφέρει για άλλη μια φορά κάτι καινούριο που ακούει στο όνομα 'Dynamic badges' και μας προτείνει ένα νέο τρόπο για να βλέπουμε τις ειδοποιήσεις της κάθε εφαρμογής.

Το 'Dynamic badges' απευθύνεται σε όσους δε βολεύονται με την μπάρα ειδοποιήσεων και θέλουν να έχουν ένα μετρητή δίπλα στο εικονίδιο κάθε εφαρμογής με τις εκκρεμότητές της. Σε μερικές περιπτώσεις βέβαια αυτό δε βολεύει, όπως για παράδειγμα στις εφαρμογές chat όπου δε με ενδιαφέρει καθόλου αν έχω αδιάβαστα 25 μηνύματα. Το θέμα είναι ποιος τα έχει στείλει και αυτό προσπαθεί να προσφέρει η συγκεκριμένη λειτουργία.


Ενεργοποιώντας το λοιπόν μπορούμε να βλέπουμε το πρόσωπο που μας έχει στείλει μήνυμα ή το artwork από το τραγούδι που παίζει αυτή τη στιγμή, το πιο ενδιαφέρον από όλα όμως είναι ότι αυτό λειτουργεί και σε φακέλους! Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να δούμε ποιες εφαρμογές μέσα από το φάκελο έχουν εκκρεμείς ειδοποιήσεις και μόλις τον ανοίξουμε, να δούμε πλέον περισσότερες πληροφορίες.

Για να το χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να έχουμε αγορασμένη την πλήρη έκδοση του Nova και στη συνέχεια:

  • μπαίνουμε στις 'Ρυθμίσεις Nova',
  • επιλέγουμε 'Πόσα αδιάβαστα μηνύματα έχετε' και
  • στο 'Badge type' διαλέγουμε το 'Dynamic badges'.

0 στο: "Quick tip | Πρόσθεσε δυναμικούς μετρητές ειδοποιήσεων στα εικονίδια των εφαρμογών με τον Nova launcher"