Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Anbox | Το νέο πρόγραμμα που μας επιτρέπει να τρέξουμε Android εφαρμογές και στο Linux


Η εγκατάσταση Android εφαρμογών σε υπολογιστή δεν αποτελεί είδηση, αλλά ένα καλό πρόγραμμα που θα τις τρέχει σωστά και γρήγορα μας λείπει σίγουρα. Αυτό υπόσχεται πλέον το Anbox ή αλλιώς "Android in a box", το οποίο θα προσφέρει τους χρήστες Linux υπολογιστών, μία λύση για να έχουν τις αγαπημένες τους εφαρμογές και στο desktop.

Ο τρόπος που λειτουργεί το Andbox είναι αυτός που το κάνει να ξεχωρίζει, καθώς εγκαθιστά τον πυρήνα του Android σε ένα απομονωμένο περιβάλλον, κάνοντάς το να λειτουργεί σαν ένα απλό πρόγραμμα του Linux, δεν είναι δηλαδή virtual machine. Με αυτή τη μέθοδο μπορούμε να ανοίξουμε πολλές Android εφαρμογές ταυτόχρονα και σε ξεχωριστά παράθυρα, με την ταχύτητα να είναι εμφανής, τουλάχιστον στις βασικές εφαρμογές, όπως βλέπουμε και στο βίντεο που ακολουθεί.


Η εγκατάστασή του είναι πάρα πολύ απλή στο Ubuntu, το οποίο υποστηρίζεται στο τωρινό πρώιμο στάδιο του Anbox και γίνεται δίνοντας απλά την παρακάτω εντολή στο τερματικό:

sudo snap install --classic anbox-installer && anbox-installer

Επειδή όμως μιλάμε για snap πακέτο, λογικά η υποστήριξη θα επεκταθεί και σε άλλες διανομές του Linux. Για περισσότερες πληροφορίες ρίξτε μια ματιά στην επίσημη σελίδα του.

Υστερόγραφο:
Μετανοείτε! Βάλτε Linux να σωθείτε! 

0 στο: "Anbox | Το νέο πρόγραμμα που μας επιτρέπει να τρέξουμε Android εφαρμογές και στο Linux"