Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Zone Assistive Touch | Προσθέστε το Quickball της MIUI σε οποιαδήποτε Android συσκευή


Στην τελευταία έκδοση της MIUI, η Xiaomi μας παρουσίασε αρκετές βελτιώσεις και πολλές πρωτότυπες ιδέες για την καλύτερη χρήση της συσκευής μας. Μία από αυτές είναι το Quickball, ένα μικρό αιωρούμενο widget το οποίο περιλαμβάνει τα πλήκτρα πλοήγησης του Android και βοηθάει στο χειρισμό συσκευών με μεγάλο μέγεθος. Για όσους ψάχνουν κάτι παρόμοιο στη δική τους συσκευή, η λύση ακούει στο όνομα Zone Assistive Touch και βρίσκεται στο Google Play Store.

Όπως ακριβώς στη MIUI και παλιότερα στην Paranoid Android ROM η οποία ήταν η πρώτη που είχε τέτοια λειτουργία, έτσι και εδώ το Zone Assistive Touch μας προσφέρει μία μικρή... μπίλια στην άκρη της οθόνης, στην οποία μπορούμε να προσθέσουμε ότι θέλουμε. Οι προεπιλεγμένες του λειτουργίες περιλαμβάνουν όλα τα πλήκτρα της μπάρας πλοήγησης, καθώς και τη δυνατότητα να επεκτείνουμε την επάνω μπάρα για να δούμε όλες τις ειδοποιήσεις μας. Στα γρήγορα δηλαδή έχουμε όλα όσα βρίσκονται στις άκρες της συσκευής και δεν μπορούμε να τα φτάσουμε.


Οι επιλογές φυσικά δε σταματούν εδώ, καθώς μπορούμε να προσθέσουμε συντομεύσεις για συγκεκριμένες εφαρμογές αλλά και για εσωτερικές λειτουργίες όπως το άνοιγμα της κάμερας και του φακού. Μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να αντικαταστήσουμε τα χαλασμένα πλήκτρα του ήχου και του Power, αν φυσικά έχουν χαλάσει, ενώ διαθέτει και μία λειτουργία η οποία παγώνει τις εφαρμογές που δε χρησιμοποιούμε, για να εξοικονομήσει ενέργεια.

Πολύ βολικό εργαλείο για tablet και κινητά με μεγάλη οθόνη που θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

0 στο: "Zone Assistive Touch | Προσθέστε το Quickball της MIUI σε οποιαδήποτε Android συσκευή"