Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

AllTrans Xposed module | Μεταφράστε αυτόματα στα ελληνικά οποιαδήποτε ROM ή εφαρμογή του Android


Πολύς είναι πλέον ο κόσμος που αγοράζει τα smartphone του από την Κίνα, αλλά μερικές από τις συσκευές συνεχίζουν να μην περιλαμβάνουν την ελληνική γλώσσα. Αυτό είναι ένα σημαντικό και πολλές φορές δυσεπίλυτο πρόβλημα, το οποίο δυστυχώς πολλοί εξακριβώνουν αφού φτάσει η συσκευή στα χέρια τους. Μία πολύ καλή αλλά και πρωτότυπη λύση είναι το AllTrans Xposed module, με το οποίο ρυθμίζουμε απλά τη γλώσσα και τα πάντα μεταφράζονται αυτόματα!

Το AllTrans χρησιμοποιεί την υπηρεσία μετάφρασης της Yandex (η ρώσικη Google), η οποία διαβάζει στην ουσία το αρχείο xml με τις ονομασίες των μενού στο Android και το μεταφράζει αυτόματα. Για να τη χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσουμε ένα λογαριασμό στη Yandex και να πάρουμε ένα κλειδί API από την επίσημη σελίδα της.

Στη συνέχεια κάνουμε root στη συσκευή μας και εγκαθιστούμε το Xposed framework σε αυτή, μαζί με το AllTrans, το οποίο θα βρούμε στη λίστα των module του. Αφού το ενεργοποιήσουμε και κάνουμε επανεκκίνηση, πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις του AllTrans και διαλέγουμε την επιλογή 'Enter Yandex Translate Subscription Key', όπου θα προσθέσουμε το κλειδί μας. Στο ίδιο μενού ρυθμίζουμε τη γλώσσα από την οποία θέλουμε να γίνει η μετάφραση, από την επιλογή 'Translate From Language' και τη γλώσσα στην οποία θα γίνεται η μετάφραση από την επιλογή 'Translate To Language'. Η πρώτη πρέπει να είναι η γλώσσα που έχουμε ορίσει στο σύστημα του Android, δηλαδή τα αγγλικά και η δεύτερη να είναι φυσικά τα ελληνικά.Τέλος επιλέγουμε τις εφαρμογές που θέλουμε να μεταφράζονται αυτόματα στη γλώσσα μας, στις οποίες πρέπει να συμπεριλάβουμε οπωσδήποτε το 'Android System', αν θέλουμε να μεταφραστούν και τα βασικά μενού του Android. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στο πολύ κατατοπιστικό βίντεο του GadgetHacks που ακολουθεί:


0 στο: "AllTrans Xposed module | Μεταφράστε αυτόματα στα ελληνικά οποιαδήποτε ROM ή εφαρμογή του Android"