Gadget review | Φροντίζουμε τα φυτά μας μέσω του smartphone με το Xiaomi Flower Care


Με την πάρα πολύ καλή εντύπωση που μας έχει κάνει η Xiaomi, όχι μόνο όσον αφορά τα smartphone, αλλά κυρίως τα gadget της, έχουμε βαλθεί να τα δοκιμάσουμε όλα. Είναι τόσο μεγάλη η γκάμα της που για εμάς είναι ο νούμερο ένα προορισμός για το επερχόμενο 'Internet of Things' που θα συνδέσει τα πάντα γύρω μας με το διαδίκτυο. Σήμερα τσεκάρουμε το Xiaomi Flower Care, έναν αισθητήρα που μας επιτρέπει να φροντίσουμε τα λουλούδια μας με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Η αλήθεια είναι ότι γέλασα όταν είδα πως υπάρχει κάτι τέτοιο, αλλά όταν πέθανε το bonsai μου με τη φετινή παγωνιά στη Θεσσαλονίκη, το μετάνιωσα που δεν το είχα αγοράσει νωρίτερα. Με μια φράση το Flower Care είναι μία εξαιρετική λύση για όσους έχουν φυτά στο σπίτι τους, αλλά δε θυμούνται ούτε καν να τα ποτίσουν.


Τι είναι το Flower Care;

Πρόκειται για έναν αισθητήρα που αναλύει την ατμόσφαιρα αλλά και τα συστατικά του χώματος στο οποίο έχουμε φυτέψει τα λουλούδια μας και μας ειδοποιεί στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Τον μπήγουμε στη γλάστρα δίπλα στο φυτό μας και μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής μπορούμε να δούμε αν χρειάζεται πότισμα ή λίπασμα, ενώ μετράει επίσης αν είναι κατάλληλη η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας και αν το βλέπει ο ήλιος όσο χρειάζεται!

Εννοείται ότι όλα τα φυτά δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες κι έτσι η εφαρμογή του διαθέτει μία μεγάλη βάση δεδομένων από την οποία μπορούμε να αναζητήσουμε αυτό που έχουμε στο σπίτι μας. Εκεί δε θα βρούμε μόνο λουλούδια, αλλά και οπωροκηπευτικά, έτσι αν έχεις μπαξέ με τομάτες και αγγούρια, μπορεί να σε βοηθήσει να τα προσέξεις πολύ καλύτερα! Αν δε γνωρίζουμε την ονομασία του, μπορούμε να ανατρέξουμε στον οδηγό που θα μας βοηθήσει να το εντοπίσουμε με βάση το σχήμα και το είδος των φύλων του, κάτι που είναι φοβερά εξυπηρετικό!


Η εφαρμογή του την οποία θα βρούμε δωρεάν στο Play Store είναι πάρα πολύ ποιοτική και μας εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο τις μετρήσεις, με τρόπο που θα καταλάβαινε ακόμη και ένα πεντάχρονο παιδί. Όταν ένας από τους παράγοντες πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, εμφανίζεται στο κάτω μέρος μία καρτέλα με τη μέτρηση και οδηγίες αντιμετώπισης του προβλήματος. Για παράδειγμα στην περίπτωση του λιπάσματος, υπάρχουν οδηγίες για να το κάνει ακόμη και ένας άσχετος. Κρατάει επίσης ιστορικό με την υγεία του φυτού μας, ενώ μπορούμε να δούμε την μπαταρία που υπολείπεται, αλλά και να ψάξουμε τον αισθητήρα μέσω του LED που διαθέτει.

Είναι τέλος εντελώς αυτόνομο, εννοώντας ότι δεν χρειάζεται να το συνδέσουμε σε κάποια πρίζα, καθώς λειτουργεί με μπαταρίες CR2032, ενώ συνδέεται στο κινητό μας μόνο μέσω Bluetooth και πάλι για λόγους αυτονομίας.


Οι εντυπώσεις μας

Το Xiaomi Flower Care λοιπόν είναι ένα από τα παραδείγματα που μας αποδεικνύουν ότι το 'Internet of Things' ήρθε για να μείνει και είναι πραγματικά πολύ εξυπηρετικό. Όταν ζεις στους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας, ενδέχεται να ξεχάσεις διάφορα πράγματα και κάτι τέτοιες λύσεις βοηθούν να είσαι πάντα συνεπής, ακόμη και στο πότισμα των φυτών σου.

Συγκεκριμένα τώρα η συσκευή κάνει μία πολύ συγκεκριμένη λειτουργία αλλά την κάνει πάρα πολύ καλά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη γλάστρα στο μπαλκόνι, μέχρι το χωράφι στο χωριό, όπου αν απλώσουμε μερικές από αυτές, θα έχουμε καλύτερη εικόνα για τα φυτά μας. Ειδικά για όσους είναι άσχετοι με τη συντήρηση φυτών, η συσκευή αυτή βοηθάει κατά κάποιο τρόπο τα φυτά να μας μιλήσουν και να μας πουν τι χρειάζονται από εμάς.

Είναι τέλος 'Xiaomi', κάτι που σημαίνει ότι είναι φθηνή και παράλληλα καλής κατασκευής, οπότε είσαι σίγουρος ότι θα σε εξυπηρετήσει, αλλά ακόμα και αν τη χάσεις ή τη σπάσεις, παίρνεις εύκολα μία άλλη.

Τη βρήκαμε στο Gearbest στα 12 ευρώ και την προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε θέλει να ξεκινήσει καριέρα ερασιτέχνη αγρότη ή ανθοκόμου.

Cross-posted: Xiaomi-MIUI.gr

Διαβάστε επίσης...

Android | Αυτές είναι οι εφαρμογές που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε στο κινητό σου

Raspberry Pi | Φτιάχνουμε το δικό μας smart home server και ενώνουμε όλες τις έξυπνες συσκευές μας σε μία εφαρμογή!

3D Printing | Εκτύπωσε τη δική σου μάσκα για τον κορωναϊό COVID-19!

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Android | Παίξε τα παιχνίδια του PlayStation στο Android smartphone ή tablet σου με το PS4 Remote Play!

Smart Home | Κάμερα ασφαλείας με μπαταρία για να παρακολουθείς ακόμη και χώρους που δεν έχουν ηλεκτροδότηση!

Επισκευή smartphone | Οδηγός αλλαγής σπασμένης οθόνης

Android Basics | Πώς λειτουργούν και σε τι χρησιμεύουν οι ρυθμίσεις στο ''Δίκτυο και διαδίκτυο''

3D Printing | Δέκα χρήσιμα πράγματα που μπορείς να εκτυπώσεις για το γραφείο σου

Μάθε παιδί μου Linux | Οι βασικές εντολές του τερματικού που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε