Το LG Watch Style και το LG Watch Sport είναι τα πρώτα smartwatch με Android Wear 2.0


Με την ανακοίνωση του Android Wear 2.0 είδαμε όπως είναι φυσικό και τις πρώτες νέες συσκευές που θα το έχουν προεγκατεστημένο εξ' αρχής. Η LG είναι ο συνήθης ύποπτος σε αυτές τις περιπτώσεις και ετοίμασε για εμάς το Watch Style και το Watch Sport, δύο smartwatch με αρκετές διαφορές σε χαρακτηριστικά αλλά και τιμή.

Αυτό που μας άρεσε στα δύο smartwatch είναι ότι επιτέλους αρχίζουν να μοιάζουν περισσότερο με ρολόγια παρά με gadget, ενώ η LG αποφάσισε να δημιουργήσει μία συσκευή για τον power user που τα έχει όλα και μία φθηνότερη με πιο βασικά χαρακτηριστικά. Δυστυχώς όμως δεν είναι όσο φθηνή θα θέλαμε.


LG Watch Sport

Ξεκινώντας από το πιο "τούμπανο", το Sport είναι ένα ρολόι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Android Wear 2.0. Διαθέτει μία P-OLED οθόνη 1,38 ίντσας με ανάλυση 480 x 480p, έχει τον Snapdragon Wear 2100 επεξεργαστή, ο οποίος έχει φτιαχτεί ειδικά για smartwatch από την Qualcomm και η RAM του έχει ανεβεί στα 768MB, σε σχέση με τα 512MB που είχαμε συνηθίσει στις μέχρι τώρα συσκευές. Έχει επίσης 4GB αποθηκευτικού χώρου που εξυπηρετούν κυρίως στην αποθήκευση μουσικής από το Google Music, η μπαταρία του είναι κλασικού μεγέθους στα 430mAh, ενώ έχει και αδιάβροχη κατασκευή (IP68). 

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι έχει τα πάντα από άποψη συνδεσιμότητας, ενώ διαθέτει όλους τους αισθητήρες που χρειάζονται για τις προηγμένες δυνατότητες του νέου Google Fit. Συγκεκριμένα συνδέεται σε Bluetooth, Wi-Fi, 4G, GPS, έχει NFC για πληρωμές μέσω Android Pay, ενώ διαθέτει αισθητήρα καρδιακών παλμών, βαρόμετρο και αισθητήρα φωτός.

Την τιμή του τη λες κλασική για smartwatch - ναυαρχίδα, αλλά απαγορευτική για ένα είδος συσκευής που δε μας έχει πείσει ακόμη για τη χρησιμότητά της. Πάντως αν είσαι σε αναζήτηση κανονικού ρολογιού και έχεις να δώσεις 350 ευρώ, ρίξε μια ματιά και σε αυτό, που θα σου προσφέρει πολλά περισσότερα από το να βλέπεις απλά την ώρα.


LG Watch Style

Από την άλλη έχουμε το επίσης αδιάβροχο (IP67) Style, ένα μικρότερο ρολόι με οθόνη 1,2 ίντσας και P-OLED πάνελ ανάλυσης 360x360p. Έχει τον ίδιο επεξεργαστή και μνήμη αποθήκευσης, αλλά η RAM του είναι στα 512MB. Διαθέτει μόνο Bluetooth και WiFi συνδεσιμότητα, ενώ η μπαταρία του είναι μόλις στα 240mAh, κάτι που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν μπορεί να βγάλει τη μέρα με μέτρια χρήση.

Δεν έχει GPS και αισθητήρα καρδιακών παλμών οπότε δεν μπορεί να μας καλύψει όσον αφορά τη γυμναστική μας, δεν έχει επίσης NFC οπότε δεν μπορεί να κάνει πληρωμές και είναι όπως καταλαβαίνετε ένα πολύ βασικό smartwatch που δεν απευθύνεται στον απαιτητικό χρήστη.

Το Style λοιπόν δεν έχει απλά τίποτα καινούριο και σίγουρα δεν είναι μία συσκευή που θα αντέξει στο χρόνο. Για αυτό και μόνο το λόγο τα 250€ - 280€ που κοστίζει είναι μάλλον πολλά και ίσως αξίζει περισσότερο να πάρεις (ακόμα και μεταχειρισμένο) ένα από τα περσινά Android Wear μοντέλα που κυκλοφορούν εκεί έξω.

Διαβάστε επίσης...

Φεύγω από τη Google | Αντικαθιστούμε τον Chrome με τον Firefox και την Αναζήτηση Google με το DuckDuckGo

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Μην αγοράσεις smartwatch το 2019 αν δεν έχει τον Snapdragon 3100 επεξεργαστή

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;

Φτιάχνουμε τον υπολογιστή των 50 ευρώ με τη βοήθεια του Raspberry Pi;

Google Pixel 3 | Ο σωστός τρόπος για να κάνεις root και να δέχεσαι παράλληλα τις ΟΤΑ αναβαθμίσεις

Xiaomi Redmi Note 7 | Θα είναι άνετα μία από τις καλύτερες συσκευές του 2019

Raspberry Pi | Οι τέσσερις απαραίτητες ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις πριν ξεκινήσεις τα project σου