Διαθέσιμο το Kodi 17 Krypton με πολλές βελτιώσεις αλλά και προβλήματα στο Android


Το Kodi είναι χωρίς αμφιβολία το καλύτερο media center που μπορείς να έχεις στη συσκευή σου, καθώς υποστηρίζει όλα τα λειτουργικά συστήματα, είναι ανοιχτού κώδικα και είναι τρομερά επεκτάσιμο μέσω των περίφημων add-on που διατίθενται για αυτό. Μετά από δοκιμές μηνών αναβαθμίστηκε επιτέλους στη 17η έκδοσή του με την κωδική ονομασία 'Krypton', η οποία είναι διαθέσιμη στο Play Store.

Το Krypton λοιπόν έρχεται με την κατάργηση (επιτέλους!) του υπέρ παμπάλαιου Confuence theme, το οποίο αντικαταστάθηκε πλέον από το Estuary που βλέπετε στις εικόνες. Είναι σαφώς πιο minimal και λειτουργικό, ενώ υπάρχει και σε αυτή την περίπτωση μία πιο απλοποιημένη έκδοση για οθόνες αφής, με την ονομασία Estouchy.

Εκτός όμως από τη μεγάλη αλλαγή στο design, έχουν γίνει και πολλές βελτιώσεις στο παρασκήνιο, καθώς είναι πλέον συμβατό με συσκευές με Android 5.0+, διαθέτει νέα video codec και αναγνωρίζει κι άλλους τύπους αρχείων υποτίτλων. Τα σημαντικότερα νέα όμως είναι για όσους διαθέτουν 4K τηλεοράσεις, καθώς πλέον το decoding σε αυτή την ανάλυση είναι ταχύτερο, αν φυσικά έχεις δυνατό TV-Box, ενώ υποστηρίζει και τους νεότερους τύπους ήχου όπως το Dolby ATMOS!


Μην το εγκαταστήσετε ακόμα!

Καλά όλα αυτά αλλά όσοι έχετε Android συσκευές δεν πρέπει να το αναβαθμίσετε ακόμα. Ο λόγος είναι γιατί μετά την αναβάθμιση δε φορτώνει, δείχνοντας μαύρη εικόνα και οι χρήστες είναι αναγκασμένοι να το απεγκαταστήσουν και να το στήσουν από την αρχή. Αν σας συμβεί κάτι τέτοιο, πριν το απεγκαταστήσετε, κρατήστε ένα backup του φακέλου:

Android/data/org.xbmc.kodi/

Έτσι θα μπορέσετε εύκολα να επαναφέρετε τις δικές σας ρυθμίσεις, χωρίς κόπο.

Αν δεν ξέρετε τι είναι το Kodi και έχετε Android TV-Box, πρώτα από όλα ντροπή σας και δεύτερον να ξέρετε ότι πάει χαμένο. Μπορείτε όμως να το γνωρίσετε κατεβάζοντάς το δωρεάν στο Play Store.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter