Διώξε τους ανεπιθύμητους από το WiFi σου με το Pixel NetCut


Όλοι έχουν στα σπίτια τους πλέον WiFi, λίγοι όμως γνωρίζουν πώς να αλλάξουν τον εργοστασιακό κωδικό τους, για να αποφύγουν τους εξυπνάκηδες με το GWPA Finder. Δεν είναι μόνο θέμα ασφάλειας, αλλά είναι κρίμα να το πληρώνεις εσύ και να το εκμεταλλεύεται κάποιος άλλος σε σημείο που η σύνδεσή σου σέρνεται. Μέχρι να μάθουμε να αλλάζουμε κωδικό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Pixel NetCut στην Android συσκευή μας και να τους πετάξουμε έξω.

Το Pixel NetCut είναι της λογικής του WiFi Kill που είδαμε πολλά χρόνια πριν και μας δίνει τη δυνατότητα να σκανάρουμε ένα δίκτυο και να βρούμε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες σε αυτό. Μας δίνει επίσης χρήσιμες πληροφορίες για την κάθε συσκευή, όπως για παράδειγμα την IP που χρησιμοποιεί και κυρίως το MAC address που έχει. Το βασικό του χαρακτηριστικό όμως είναι ότι μας δίνει τη δυνατότητα να απαγορεύσουμε τη σύνδεση στο συγκεκριμένο δίκτυο, για κάθε συσκευή ξεχωριστά.

Ενώ πρόκειται όμως για μία πρώτης τάξεως εφαρμογή για να διαχειριζόμαστε το δίκτυό μας, μπορεί φυσικά να χρησιμοποιηθεί και αντίστροφα. Για παράδειγμα μπορεί να μπει κάποιος στο router μας και να μας αποκλείσει από τη σύνδεση, αλλά έτσι θα μας αναγκάσει να αλλάξουμε τον κωδικό και θα χάσει για πάντα το "δωρεάν ίντερνετ" που του παρείχαμε. Επίσης στο WiFi μιας καφετέριας μπορεί κάποιος να αποκλείσει όλες τις συσκευές για να έχει το ίντερνετ για πάρτη του. Ηλίθιοι υπάρχουν αλλά αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για την ασφάλειά σου δε συνδέεσαι ποτέ σε δημόσια δίκτυα.

Σας το προτείνουμε λοιπόν για να έχετε τον έλεγχο του προσωπικού σας δικτύου και θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store. Θα χρειαστείτε όμως μία rooted συσκευή για να το χρησιμοποιήσετε.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter