Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Quick tip | Βελτιώστε την ταχύτητα του Google keyboard με δύο μικρές ρυθμίσεις


Το Google keyboard είναι ένα από τα πιο πλήρη πληκτρολόγια στο Android, αλλά από τη στιγμή που αναβαθμίστηκε σε Gboard, είναι πιθανότατα και το πιο καθυστερημένο. Ο λόγος είναι γιατί έχει πλέον τόσες πολλές ρυθμίσεις, που αν τις ενεργοποιήσουμε όλες μαζί η εφαρμογή κολλάει οικτρά. Δύο από αυτές όμως φαίνεται ότι είναι οι χειρότερες και αν τις απενεργοποιήσουμε, θα δούμε αμέσως πολύ μεγάλη βελτίωση, χωρίς να χάσουμε κάτι σημαντικό σε λειτουργία.

Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν ανοίγουμε μετά από πολύ ώρα το πληκτρολόγιο και αλλάζουμε γλώσσα και στην περίπτωσή μας αν βάλουμε ελληνικά και αρχίσουμε να πληκτρολογούμε ή να σέρνουμε το δάχτυλό μας, οι προτάσεις λέξεων αργούν πολύ να εμφανιστούν. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μη διορθώνονται οι πρώτες λέξεις αυτόματα ή ακόμη χειρότερα να μην αναγνωρίζονται. Στο Reddit λοιπόν βρέθηκε η λύση, η οποία λέει ότι αν απενεργοποιήσουμε τις 'Προτάσεις ονομάτων επαφών' και τις 'Εξατομικευμένες προτάσεις', το πληκτρολόγιό μας γίνεται αμέσως όσο γρήγορο ήταν πριν.


Οι 'Προτάσεις ονομάτων επαφών' ψάχνουν για ονόματα και επώνυμα στη λίστα των επαφών μας, ενώ οι 'Εξατομικευμένες προτάσεις' χρησιμοποιούν τις εφαρμογές και υπηρεσίες της Google για να βελτιώσουν τις προτάσεις λέξεων. Η έρευνα σε αυτές τις λίστες την ώρα που πληκτρολογούμε είναι πιθανότατα αυτή που καθυστερεί στο σύνολό του το πληκτρολόγιο και αν τις απενεργοποιήσουμε το μόνο που ίσως χρειαστεί να κάνουμε είναι να προσθέσουμε μερικά ονόματα χειροκίνητα στο πληκτρολόγιο.

Οι δύο ρυθμίσεις βρίσκονται στη διαδρομή 'Ρυθμίσεις > Γλώσσες & εισαγωγή > Εικονικό πληκτρολόγιο > Gboard > Διόρθωση κειμένου'.

0 στο: "Quick tip | Βελτιώστε την ταχύτητα του Google keyboard με δύο μικρές ρυθμίσεις"