Οι καλύτεροι emulator για να μετατρέψεις το Android TV-Box σου στην απόλυτη retro κονσόλα παιχνιδιών


Αν και το Android έχει προχωρήσει πάρα πολύ όσον αφορά τα παιχνίδια, δεν παίζουμε τόσο πολύ στο κινητό μας λόγω κατανάλωσης μπαταρίας, μικρής οθόνης και η έλλειψης χειριστηρίου. Με τα TV-Box όμως αυτά τα προβλήματα δεν υπάρχουν και έτσι έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε σχεδόν δωρεάν, μία πλήρη retro κονσόλα για να παίζουμε τα παιχνίδια που αγαπήσαμε στο παρελθόν.

Είναι πραγματικά ένα ανεκμετάλλευτο χαρακτηριστικό από πολλούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν το TV-Box τους μόνο ως media center. Εκτός όμως από το γεγονός ότι θα θυμηθούμε τα νιάτα μας, μπορούμε να μάθουμε στα παιδιά μας να παίζουν αθώα παιχνίδια και όχι το ακατάλληλο Grand Theft Auto, ενώ δε συζητάμε την οικονομία που θα μας παρέχει μια τέτοια κίνηση.

Βρήκαμε, δοκιμάσαμε και μαζέψαμε λοιπόν τους καλύτερους emulator για το Android από την εποχή του MAME, μέχρι και το σχετικά πρόσφατο PSP της Sony.

ΜΑΜΕ4droid

Ξεκινάμε φυσικά από τα παλιότερα παιχνίδια, στα οποία οι σημερινοί τριαντάρηδες έχουν ξοδέψει άπειρες φορές το χαρτζιλίκι τους με το παλιό εικοσάρικο (και αργότερα πενηντάρικο). Με το MAME4droid μπορείς να ξαναπαίξεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια από την άνεση του καναπέ και φυσικά χωρίς έξοδα. Θυμήσου το Bubble Bobble, το Cadillacs & Dinosaurs, το Power Spikes, το Metal Slug, το Pong και ένα σωρό ακόμη τίτλους που αν μη τι άλλο θα σου φέρουν νοσταλγία. Το καλύτερο από όλα είναι ότι αυτά τα παιχνίδια έχουν μηδαμινό μέγεθος κι έτσι μπορείς να έχεις στη συσκευή σου κυριολεκτικά άπειρα!

Δοκιμάστε το δωρεάν στο Play Store.


ClassicBoy (Emulator)

Μπορεί η ονομασία του να παραπέμπει στο θρυλικό GameBoy, αλλά το ClassicBoy είναι μία all-in-one λύση για όλες τις κλασικές πλατφόρμες της περασμένης εικοσαετίας. Μόνο με τη βοήθειά του μπορούμε να παίξουμε παιχνίδια του PlayStation One, των Nintendo 64 και Super Nintendo, του GameBoy / Advance / Color, των Sega Genesis και Master System, ενώ μπορεί να υποστηρίξει και arcade παιχνίδια της NeoGeo.

Το ClassicBoy έχει επίσης ένα πολύ εύκολο γραφικό περιβάλλον για το μέσο χρήστη, μας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε εξωτερικά χειριστήρια με ξεχωριστές ρυθμίσεις για κάθε κονσόλα, ενώ αν αγοράσουμε την πλήρη έκδοση με 2,94€, μπορούμε να έχουμε και auto-save για κάθε παιχνίδι. Αν και δεν έχει καλή βαθμολογία στο Play Store, είναι ένας από τους καλύτερους και πιο πλήρεις emulator για κλασικές κονσόλες στο Android.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.



DraStic DS Emulator

Φεύγουμε από τα κλασικά και ερχόμαστε πιο κοντά στο σήμερα όπου το Nintendo DS πρωταγωνίστησε την περασμένη δεκαετία. Για αυτή την κονσόλα το DraStic DS Emulator είναι ότι καλύτερο, καθώς είναι από τα λίγα που μπορούν να παίξουν σε κανονική ταχύτητα τα παιχνίδια και μάλιστα βελτιώνοντας ελαφρώς τα γραφικά. Το Nintendo DS όμως έχει την ιδιαιτερότητα των δύο οθονών, κάτι που ο συγκεκριμένος emulator λαμβάνει υπ' όψη και μας βοηθάει να τις τοποθετήσουμε όπως θέλουμε στη δική μας οθόνη.

Υποστηρίζει επίσης εξωτερικά χειριστήρια, αποθηκεύει τα save μας ακόμη και στο Google Drive για να μην τα χάσουμε ποτέ, ενώ τέλος διαθέτει και μία μεγάλη βάση από cheat code για πολλά από τα παιχνίδια της πλατφόρμας.

Κοστίζει 4,49€ στο Play Store και είναι από τα καλύτερα χρήματα που θα ξοδέψετε στο Android αν είστε fan του Nintendo DS.

Τίτλοι: Pokemon HeartGold & SoulSilver, TheLegend of Zelda: Phantom Hourglass, Mario Kart DS, New Super Mario Bros, Phoenix Wright: Ace Attorney



PPSSPP - PSP emulator

Η πιο ενδιαφέρουσα κατά τη γνώμη μου κονσόλα για να μπεις στον κόπο να εγκαταστήσεις έναν emulator είναι το PSP. Είναι από τις νεότερες πλατφόρμες με άπειρους τίτλους και πολύ καλά γραφικά. Μόνο το γεγονός ότι θα παίξεις τα God of War, τα Burnout και τα Final Fantasy αρκεί. Αυτό όμως σημαίνει ότι θα χρειαστούμε μία αρκετά δυνατή συσκευή για να τα παίξουμε μιας και έχει υψηλές απαιτήσεις. Αν και είναι ίσως ο καλύτερος emulator για το PSP, δυστυχώς το περιβάλλον του δεν είναι και τόσο φιλικό στο χρήστης, θα χρειαστεί λοιπόν να ψαχτούμε αρκετά στις ρυθμίσεις για να τα κάνουμε όλα όπως πρέπει.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

Τίτλοι: GTA: Chinatown Wars, LittleBig Planet, Gran Turismo PSP, LocoRoco 2, Final Fantasy VII, God of War: Chaind of Olympus, MGS: Portable Ops. Ratchet & Clank: Size Matters, Burnout Legends,


Εναλλακτικοί emulator

Μπορεί ονομαστικά οι emulator να λένε ότι υποστηρίζουν μία κονσόλα, αλλά αυτό δε συμβαίνει σε όλα τα παιχνίδια της. Ειδικά αυτοί που μας δίνουν τη δυνατότητα να παίξουμε παιχνίδια από διάφορες πλατφόρμες, έχουν και μικρότερη υποστήριξη σε πολλά παιχνίδια. Για αυτό το λόγο σας παραθέτουμε και τις καλύτερες εναλλακτικές:



Υστερόγραφο
Δεν αναφέρουμε από πού μπορείτε να κατεβάσετε παιχνίδια (ROMs) για προφανείς λόγους.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;