Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Quick tip | Πρόσθεσε νέους διακόπτες στη μπάρα ειδοποιήσεων του Android 7.0 Nougat


Στο Android 7.0 Nougat έχουμε πλέον τη δυνατότητα όχι μόνο να παραμετροποιήσουμε τους διακόπτες που βρίσκονται στην μπάρα ειδοποιήσεων, αλλά και να προσθέσουμε νέους κατεβάζοντάς τους από το Play Store. Τώρα λοιπόν που όλο και περισσότερες συσκευές αναβαθμίζονται σε Android 7.0, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να δούμε πώς γίνεται.

Ξεκινάμε ψάχνοντας στο Play Store για "Quick settings tiles" και θα μας εμφανίσει ένα σωρό εφαρμογές που μπορούν να προσθέσουν στη συσκευή μας τέτοιου είδους εικονίδια. Ενδεικτικά μερικά από τα πιο χρήσιμα είναι:

  • το Night Mode με το οποίο μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τη νυχτερινή λειτουργία για να προστατεύσουμε τα μάτια μας όταν χρησιμοποιούμε στο σκοτάδι τη συσκευή μας,
  • το Weather Quick Settings Tile που μας εμφανίζει τον καιρό αυτή τη στιγμή στην περιοχή μας,
  • το Caffeinate που κρατάει τη συσκευή μας ανοιχτή για πέντε λεπτά χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις μας,
  • το Storage Quick Settings Tile που προσθέτει μία συντόμευση για να πηγαίνουμε γρήγορα στις ρυθμίσεις αποθηκευτικού χώρου και 
  • το Tile Root το οποίο προσθέτει ρυθμίσεις που επιτρέπονται μόνο σε rooted συσκευές, όπως απενεργοποίηση και επανεκκίνηση.

Υπάρχουν επίσης και εφαρμογές που υποστηρίζουν τα custom tile του Android 7.0 αλλά δεν το διαφημίζουν, όπως για παράδειγμα το Open Camera, το οποίο αν εγκαταστήσουμε θα βρούμε στους διακόπτες μας έναν για να ανοίγουμε την εφαρμογή και έναν για να βγάζουμε γρήγορα μια selfie!


Αφού λοιπόν εγκαταστήσουμε όλα όσα χρειαζόμαστε στη συσκευή μας, κατεβάζουμε απλά την μπάρα ειδοποιήσεων και πατάμε το εικονίδιο με "το μολύβι" για να τους επεξεργαστούμε. Στη συνέχεια πηγαίνουμε κάτω από τη φράση 'Σύρετε για να προσθέσετε πλακίδια' και κρατάμε αυτό που θέλουμε πατημένο για να το σύρουμε από πάνω. Τόσο απλά.

Υστερόγραφο
Αν έχεις rooted Android 6.0 μπορείς να κάνεις κάτι παρόμοιο και στη δική σου συσκευή.

0 στο: "Quick tip | Πρόσθεσε νέους διακόπτες στη μπάρα ειδοποιήσεων του Android 7.0 Nougat"