Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Quick tip | Εγκατάστησε οποιαδήποτε εφαρμογή απευθείας στην κάρτα microSD της συσκευής σου


Ο περιορισμένος χώρος για την εγκατάσταση εφαρμογών ήταν πάντα ένα μεγάλο πρόβλημα στα smartphone, ειδικά για όσους θέλουν να έχουν και κάνα δυο καλά παιχνίδια στη συσκευή τους. Η μεταφορά τους όμως στην κάρτα microSD αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα αναπάντητο ερώτημα, καθώς δεν υπάρχει κάτι στάνταρ στο Android, με τους κατασκευαστές να επιλέγουν αν θα το επιτρέπουν στις συσκευές τους ή όχι.

Φαίνεται όμως ότι η Google έβαλε μυαλό και από το Android 7.0 μας προσφέρει πλέον μια πειραματική λειτουργία που μπορεί να μας εξυπηρετήσει. Ο λόγος για την επιλογή με τίτλο 'Να επιτρέπονται υποχρεωτικά εφαρμογές σε εξωτερική συσκευή', η οποία βρίσκεται στις 'Επιλογές για προγραμματιστές' και κάτω από την κατηγορία 'Εφαρμογές'.


Ενεργοποιώντας την, δίνουμε στην ουσία τη δυνατότητα σε όλες τις εφαρμογές που εγκαθιστούμε να μεταφερθούν σε εξωτερική μνήμη είτε αυτές το υποστηρίζουν επίσημα είτε όχι. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι αναγκαστικά θα λειτουργούν όλες με αυτό τον τρόπο, αλλά πολλοί developer δεν κάνουν τον κόπο να σημειώσουν στον κώδικα, αν η εφαρμογή τους υποστηρίζει τη μεταφορά σε εξωτερική μνήμη, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί.

Λογικά αυτό λειτουργεί και σε συσκευές που αναγνωρίζουν USB στικάκια ως εξωτερική μνήμη, οπότε θα μπορούσε να μας εξυπηρετήσει και σε κάποιο Android TV-Box, για να εγκαταστήσουμε παιχνίδια και άλλες μεγάλες εφαρμογές. Δυστυχώς δεν έχουμε κάποια συσκευή με Android 7.0 και θύρα εξωτερικής μνήμης για να το δοκιμάσουμε, οπότε περιμένουμε την επιβεβαίωση από όσους το δοκιμάσουν.

0 στο: "Quick tip | Εγκατάστησε οποιαδήποτε εφαρμογή απευθείας στην κάρτα microSD της συσκευής σου"