Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Quick tip | Αποθήκευσε τις σελίδες που θέλεις για offline ανάγνωση στο Android


Τυχαίνει πολλές φορές να βρεθούμε σε ένα μέρος που δεν έχουμε σύνδεση στο ίντερνετ και έτσι δεν μπορούμε να διαβάσουμε κανένα αρθράκι για να περάσουμε την ώρα μας. Ευτυχώς για εμάς όμως υπάρχουν πολλές εφαρμογές που τα αποθηκεύουν για offline ανάγνωση, κάτι που κάνει πλέον και ο Chrome από την έκδοση 55 και μετά, ο οποίος σε πολλές συσκευές είναι προεγκατεστημένος.

Πώς αποθηκεύουμε όμως μια ιστοσελίδα στη συσκευή μας; Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι  να επισκεφτούμε τη σελίδα που θέλουμε μέσω του Chrome και να πατήσουμε το νέο εικονίδιο της λήψης στο μενού των ρυθμίσεών του. Η σελίδα μας θα βρίσκεται πλέον στο μενού 'Λήψεις' του Chrome, από όπου μπορούμε να μπούμε και να την απολαύσουμε σα να είμαστε online. Είναι τόσο καλή η απόδοση που ο μόνος τρόπος για να καταλάβεις ότι δεν είσαι συνδεδεμένος με τη σελίδα, είναι η σημείωση 'Εκτός σύνδεσης' στο επάνω μέρος του Chrome, αλλά και το γεγονός ότι τα link της σελίδας δε λειτουργούν.


Ενδιαφέρον έχει και το πλαϊνό μενού των λήψεων του Chrome όπου βλέπουμε και άλλες κατηγορίες εκτός από τις σελίδες, όπως βίντεο, ήχος, εικόνες και λοιπά. Προφανώς λοιπόν θα μπορούμε να κατεβάσουμε εκεί το αγαπημένο μας podcast ή ένα βίντεο που θέλουμε να δούμε αργότερα, αλλά κάναμε τις δοκιμές μας στο YouTube που είναι και το πιο ενδιαφέρον και δεν τα καταφέραμε.

Αν δεν τον έχετε στη συσκευή σας, ο Chrome είναι διαθέσιμος δωρεάν στο Play Store.

0 στο: "Quick tip | Αποθήκευσε τις σελίδες που θέλεις για offline ανάγνωση στο Android"