Διαθέσιμο από σήμερα το Android 7.1.1 Nougat για Pixel και Nexus συσκευές


Η Google ξεκινάει από σήμερα την αναβάθμιση των συσκευών της σε Android 7.1.1 Nougat, εισάγοντας το νέο τριμηνιαίο ή τετραμηνιαίο της μοντέλο, με το οποίο ελπίζει να μας προσφέρει καλύτερη υποστήριξη και ασφάλεια. Όπως είναι φυσικό μέσα σε τρεις μήνες δεν είναι δυνατόν να έχουμε τρομερές αλλαγές αλλά υπάρχουν νέα χαρακτηριστικά που θα κάνουν ευκολότερη τη χρήση μας.

Το σημαντικότερο από αυτά είναι το App Shortcuts, η Android εκδοχή του 3D Touch δηλαδή, με την οποία μπορούμε να ανοίξουμε ένα μενού επιλογών κρατώντας πατημένο το εικονίδιο μιας εφαρμογής. Έτσι μπορούμε για παράδειγμα να ανοίξουμε κατευθείαν την κάμερα για να βγάλουμε selfie ή να τραβήξουμε βίντεο, χωρίς να το ψάχνουμε στο δικό της μενού. Αυτό λειτουργεί μόνο σε υποστηριζόμενες εφαρμογές οι οποίες είναι ήδη αρκετές.


Έχουμε επίσης ένα νέο βασικό μενού στις ρυθμίσεις με ονομασία 'Υποστήριξη', στο οποίο μπορούμε να αναζητήσουμε βοήθεια σε θέματα που αφορούν τη συσκευή μας ή να δούμε συμβουλές και κόλπα τα οποία θα κάνουν τη χρήση μας ευκολότερη. Στην Αμερική αυτό συνοδεύεται και από live chat για ζωντανή υποστήριξη, αλλά νομίζω πως στην Ελλάδα θα έχουμε απλά έξυπνες προτάσεις για να μάθουμε τη συσκευή μας καλύτερα.

Στις ρυθμίσεις της συσκευής θα βρούμε πλέον και τις 'Κινήσεις' οι οποίες περιλαμβάνουν κάποιες χειρονομίες που ομολογουμένως έλειπαν από το επίσημο Android. Εκεί λοιπόν μπορούμε να ενεργοποιήσουμε ρυθμίσεις που μας επιτρέπουν να ανοίξουμε την κάμερα με διπλό πάτημα του πλήκτρου Power, να μπούμε σε λειτουργία selfie περιστρέφοντας δύο φορές τον καρπό μας και τέλος να δούμε τις ειδοποιήσεις μας σηκώνοντας τη συσκευή μας από το τραπέζι.

Στο πληκτρολόγιο προστέθηκε επίσης η επιλογή να στέλνουμε GIF σε συζητήσεις, αλλά ομολογώ ότι δεν το βρήκα στη δική μου συσκευή, έχουμε νέα emoji που στοχεύουν κυρίως στο γυναικείο φύλο και στη φυλετική διαφορετικότητα, ενώ φυσικά στην αναβάθμιση αυτή περιλαμβάνεται και η ενημέρωση του κώδικα ασφαλείας για το μήνα Δεκέμβριο.


Οι συσκευές που αναβαθμίζονται είναι τα Pixel, Pixel XL, Pixel C και τα Nexus 6, 5X, 6P, 9 και Nexus Player. Αν δε σας έχει έρθει μπορείτε πάντα να την εγκαταστήσετε χειροκίνητα ακολουθώντας τις οδηγίες μας.

Διαβάστε επίσης...

ΗΠΑ εναντίον Huawei | Ποιος χάνει και ποιος κερδίζει στο νέο τεχνολογικό / πολιτικό πόλεμο;

Φεύγω από την Google | Παίρνουμε επαφές και μηνύματα από τη Google και τα μεταφέρουμε στο Signal και σε δικό μας υπολογιστή ή server

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

OnePlus 7 Pro | Εξαιρετικό σε όλα του, αλλά το παίρνεις με 700 ευρώ;

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Raspberry Pi | Φτιάχνουμε τη δική μας retro κονσόλα arcade παιχνιδιών με το Recalbox και με κόστος μόλις 25 ευρώ!

Samsung Galaxy S10 | Είναι χωρίς αμφιβολία ο βασιλιάς του Android και αυτοί είναι οι λόγοι

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;