Πέρα από την εμφάνιση το Xiaomi Mi Mix αποδεικνύεται και πολύ σκληρό καρύδι! [Νεότερα]


Από τη μέρα που πρωτοείδαμε το Xiaomi Mi Mix μας έχει πάρει τα μυαλά με την εμφάνισή του, αλλά όταν ετοιμάζεσαι να επενδύσεις τα λεφτάκια σου για να το αποκτήσεις, πρέπει να σκεφτείς και αν τελικά είναι καλή η αγορά του. Το κυριότερο ερώτημα είναι η ανθεκτικότητα, καθώς το ιδιαίτερο design του ίσως να έχει παραμερίσει την ποιότητα κατασκευής της συσκευής, ευτυχώς όμως για εμάς το έπιασε στα χέρια του ο JerryRigEverything, ο οποίος μοιράζεται μαζί μας τα τρομερά αποτελέσματά του.

Προσωπικά είμαι φαν του Jerry πρώτον γιατί μου αρέσει το χιούμορ του και δεύτερον γιατί γουστάρω να βλέπω ακριβά τεχνολογικά προϊόντα να καταστρέφονται. Στα βίντεο που κάνει μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για την ποιότητα κατασκευής των συσκευών, που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να καταλάβουμε αν θα αντέξουν στο χρόνο ή όχι. Αυτά που τεστάρει είναι κυρίως το πόσο εύκολα χαράσσεται η οθόνη, το πίσω μέρος, η κάμερα και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, αν το panel της οθόνης επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση μετά από έκθεση στη φωτιά, ενώ δοκιμάζει τέλος να σπάσει τη συσκευή στα δύο, για να δει πόσο αντέχει συνολικά σαν κατασκευή.

Πολλές ακριβές συσκευές έχουν αποτύχει σε αυτές τις δοκιμασίες και άλλες έχουν τραυματιστεί σοβαρά, οπότε έχει μεγάλη αξία να δούμε αν η Xiaomi έχει κάνει κάποιες εκπτώσεις στην ποιότητα κατασκευής, με σκοπό να μας προσφέρει αυτό το design. Προκαταβολικά λοιπόν θα πω ότι τα αποτελέσματα είναι απλά εξαιρετικά και ίσως το κεραμικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε στο Mi Mix είναι το υλικό του μέλλοντος για τα smartphone.

Δείτε το βίντεο...


[Νεότερα]

O Jerry προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και έκανε drop test στο Mi Mix. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι από τη μία δε χαράσσεται ακόμη και μετά από αρκετές πτώσεις, όμως αν πέσει υπό γωνία το κεραμικό του περίβλημα δεν απορροφάει τους κραδασμούς όπως το πλαστικό και σπάει. Ουδείς τέλειος λοιπόν. Απολαύστε...

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter