Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Open GApps: Η εγκατάσταση των εφαρμογών Google και του Play Store δεν ήταν ποτέ ευκολότερη


Όσοι αλλάζουν συχνά ROM γνωρίζουν ότι μετά την εγκατάσταση της ROM θα πρέπει να περάσουν χειροκίνητα και τις Google εφαρμογές με το Play Store. Επειδή όμως είναι πολλά τα πακέτα που κυκλοφορούν στο ίντερνετ, το Open GApps δημιούργησε για εμάς μία εφαρμογή που βρίσκει το σωστό για τη συσκευή μας και το εγκαθιστά αυτόματα.

Η επιλογή και εγκατάσταση ενός λάθος πακέτου έχει ως συνέπεια να μη λειτουργούν, να κρασάρουν ή εν τέλει να προκαλέσουν bootloop στη συσκευή μας και με την εφαρμογή του Open GApps δε χρειάζεται επιτέλους να ανησυχούμε. Στις μέρες μας είναι ακόμη πιο δύσκολο να επιλέξουμε το σωστό πακέτο, καθώς εκτός από τους ARM επεξεργαστές, έχουμε Android συσκευές και σε x86 συστήματα, όπως για παράδειγμα το Remix OS.

Αφού κατεβάσουμε λοιπόν την εφαρμογή από την επίσημη σελίδα της και την εγκαταστήσουμε, εντοπίζει τον τύπο του επεξεργαστή, την έκδοση Android που έχει η συσκευή μας, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να διαλέξουμε αν θέλουμε το πλήρες πακέτο της Google ή κάποιο από τα μικρότερα. Στη συνέχεια κατεβάζει το zip αρχείο και αν έχουμε δικαιώματα διαχειριστή στη συσκευή μας (root), μπορεί να μπει αυτόματα σε recovery mode και να το εγκαταστήσει.


Αυτή είναι όλη κι όλη η προσφορά της εφαρμογής, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική σε αυτούς που αλλάζουν συχνά ROM. Θα το βρείτε δωρεάν και στο Play Store αν και δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που υπάρχει εκεί.

0 στο: "Open GApps: Η εγκατάσταση των εφαρμογών Google και του Play Store δεν ήταν ποτέ ευκολότερη"