Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Fingerprint Quick Action: Κάνε περισσότερα πράγματα με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων της συσκευής σου


Από τη στιγμή που η Google ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει νέες λειτουργίες στον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων του Pixel, έχει ξεκινήσει μία φρενίτιδα για να αποκτήσουν και άλλες συσκευές ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό. Το XDA όπως πάντα πρωτοπορεί σε κάτι τέτοια πράγματα και έτσι γεννήθηκε το Fingerprint Quick Action, μια εφαρμογή που παραμετροποιεί τον αισθητήρα όλων των συσκευών με Android 6.0 και άνω.

Είμαστε ακόμη στην αρχή της συγκεκριμένης λειτουργίας κι έτσι το Fingerprint Quick Action κάνει ακόμη πολύ βασικά πράγματα. Αφού το εγκαταστήσουμε και το ενεργοποιήσουμε στην 'Προσβασιμότητα', μπορούμε να το ρυθμίσουμε να κάνει ακόμη δύο λειτουργίες:

  • τη μία όταν αγγίζουμε στιγμιαία τον αισθητήρα και 
  • την άλλη όταν τον αφήνουμε να αναγνωρίσει το δάχτυλό μας, εφόσον η οθόνη είναι ανοιχτή.

Μπορούμε να διαλέξουμε αν θέλουμε να σβήνει η οθόνη, να αντικαταστήσουμε ένα από τα τρία βασικά πλήκτρα του Android ή να ανοίξουμε την μπάρα ειδοποιήσεων και όλα αυτά χωρίς να χρησιμοποιήσουμε δεύτερο χέρι.


Στα άμεσα σχέδια του προγραμματιστή του είναι επίσης να προσθέσει νέες λειτουργίες στη λίστα, οι οποίες θα ενεργοποιούνται με διπλό άγγιγμα στον αισθητήρα, ενώ θα μας δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι διαφορετικό χρησιμοποιώντας διαφορετικά δάχτυλα! Φανταστείτε δηλαδή με το δείκτη να ανοίγει το Gmail, με το μέσο το Facebook και ούτω καθεξής. Εξαιρετικά βολικό!

Κυκλοφορεί προς το παρόν μόνο στο XDA και θα το βρείτε στο αντίστοιχο νήμα του.

0 στο: "Fingerprint Quick Action: Κάνε περισσότερα πράγματα με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων της συσκευής σου"