Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

DNS66: Ένας νέος ad-blocker που δε χρειάζεται root και εξοικονομεί την μπαταρία της συσκευής σου


Οι διαφημίσεις στο ίντερνετ έχουν γίνει ενοχλητικό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια, κυρίως γιατί πολλά site υπερβάλλουν στη χρήση τους. Επίσης οι εφαρμογές που κυκλοφορούν για να περιορίσουν το φαινόμενο, έχουν ιδιαιτερότητες όπως το γεγονός ότι πρέπει να κάνεις root στη συσκευή σου κι έτσι δε βολεύουν. Το DNS66 είναι μία νέα λύση στο συγκεκριμένο τομέα, η οποία κάνει τη δουλειά λιγάκι πιο εύκολα.

Η διαφορά του DNS66 είναι ότι απορρίπτει τις διαφημίσεις κάθε σελίδας, φιλτράροντας τις διευθύνσεις DNS που τις στέλνουν στη συσκευή μας, την πρώτη κιόλας φορά που κάνουμε τη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εξοικονομείται ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας που ξοδεύεται, κάτι που άλλες εφαρμογές αγνοούν.


Αφού το εγκαταστήσουμε για πρώτη φορά θα πρέπει να κάνουμε μια ανανέωση για να κατέβουν οι γνωστότεροι host που κυκλοφορούν στο ίντερνετ, τους οποίους μπορούμε αν θέλουμε να ενεργοποιήσουμε ξανά. Στη συνέχεια ξεκινάμε την υπηρεσία, την οποία μπορούμε να ορίσουμε ως αυτόματη μετά από κάθε επανεκκίνηση και συνδεόμαστε στο VPN δίκτυο που δημιουργεί για να αρχίσει το φιλτράρισμα.

Πρόκειται για μία ανοιχτού κώδικα εφαρμογή που διατίθεται δωρεάν μέσω του F-Droid, του γνωστού site που συγκεντρώνει μόνο ελεύθερες και ανοιχτού κώδικα εφαρμογές για το Android και αποτελεί μία από τις καλύτερες λύσεις αυτή τη στιγμή.

0 στο: "DNS66: Ένας νέος ad-blocker που δε χρειάζεται root και εξοικονομεί την μπαταρία της συσκευής σου"