Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

[Quick tip]: Πώς αναβαθμίζουμε τις εφαρμογές που έχουμε εγκαταστήσει έξω από το Play Store


Έχουμε πει πολλές φορές ότι ο σημαντικότερος κανόνας που πρέπει να ακολουθούμε για να μην έχουμε ιούς στο Android, είναι να κατεβάζουμε εφαρμογές μόνο από το Play Store. Σε πολλές περιπτώσεις όμως αυτό είναι αδύνατο, καθώς πολλές εφαρμογές έχουν γεωγραφικούς περιορισμούς και δεν εμφανίζονται στην Ελλάδα, προτιμάμε άλλες εξίσου ασφαλείς υπηρεσίες όπως το APK Mirror ή απλά δε θέλουμε να δημιουργήσουμε Google λογαριασμό και κατ' επέκταση δεν μπορούμε να κατεβάσουμε από το Play Store.

Με το APK Updater όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν πρόβλημα, καθώς αποτελεί μία πολύ καλή λύση για την αναβάθμιση όλων των εφαρμογών που έχουμε εγκαταστήσει χειροκίνητα. Δημιουργεί μία λίστα με όλες μας τις εγκατεστημένες εφαρμογές και ψάχνει σε έμπιστες πηγές όπως το APK Mirror, το APK Pure και το Play Store (μέσω του Evozi), για νεότερες εκδόσεις. Μας δίνει τη δυνατότητα να αναβαθμίσουμε αν θέλουμε ακόμη και σε alpha ή beta εκδόσεις, χωρίς να έχουμε κάνει εγγραφή στο αντίστοιχο beta πρόγραμμα του εκάστοτε προγραμματιστή, ενώ ελέγχει σε ημερήσια ή εβδομαδιαία βάση, ανάλογα με τη ρύθμιση που θα του κάνουμε.


Από εκεί και πέρα η διαδικασία είναι δυστυχώς η ίδια. Πρέπει δηλαδή να επιλέξουμε την αναβάθμιση και να μεταφερθούμε στην αντίστοιχη σελίδα, για να κατεβάσουμε και να εγκαταστήσουμε το apk χειροκίνητα. Μικρό το κακό αν σκεφτείς ότι το δύσκολο ή μάλλον το βαρετό κομμάτι, είναι να ψάξεις στα site αν υπάρχει αναβάθμιση για την κάθε μία εφαρμογή σου, κάτι που κάνει η εφαρμογή πολύ καλά.

Θα το βρείτε για ευνόητους λόγους στο νήμα του στο XDA.

0 στο: "[Quick tip]: Πώς αναβαθμίζουμε τις εφαρμογές που έχουμε εγκαταστήσει έξω από το Play Store"