Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

[Quick tip] Αποθήκευσε τους κωδικούς του WiFi και τις Bluetooth συνδέσεις σου με το Pairs


Ένας από τους μεγάλους πονοκεφάλους στο Android είναι όταν αναγκάζεσαι να κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και πρέπει να ξανασετάρεις τη συσκευή σου. Ακόμη και αν είσαι πολύ οργανωμένος, υπάρχουν μερικά πράγματα για τα οποία δεν υπάρχει σαφής λύση, όπως για παράδειγμα την αποθήκευση όλων των κωδικών WiFi και των Bluetooth συνδέσεων, με σκοπό την επαναφορά τους στη συσκευή.

Το Pairs είναι μία εφαρμογή η οποία μπορεί με απλό τρόπο να πάρει backup από τα δεδομένα συνδέσεων του WiFi και του Bluetooth. Όλα αποθηκεύονται στον αντίστοιχο φάκελο της εφαρμογής και μπορούμε πολύ εύκολα να τα πάρουμε από τη μνήμη της συσκευής μας και να τα μεταφέρουμε στον υπολογιστή για ασφάλεια. Απαραίτητη προϋπόθεση δυστυχώς είναι να έχουμε κάνει root στη συσκευή μας, κάτι που δεν κάνει πολύς κόσμος απλά και μόνο για να σώσει τους κωδικούς WiFi.


Παρ' όλα αυτά αν το έχετε κάνει ήδη ή το θεωρείτε απαραίτητο, το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσετε το Pairs από τη σελίδα του στο XDA (δεν υπάρχει ακόμη στο Play Store), να το εγκαταστήσετε και να επιλέξετε "Backup". Όσον αφορά την επαναφορά, αυτό που χρειάζεται είναι να μεταφέρετε το φάκελο ".pairs" ξανά στη συσκευή, να ανοίξετε την εφαρμογή και να πατήσετε "Restore".

Δεν είναι η ιδανική λύση γιατί είναι απαραίτητο το root, αλλά είναι μία από τις πιο εύκολες.

0 στο: "[Quick tip] Αποθήκευσε τους κωδικούς του WiFi και τις Bluetooth συνδέσεις σου με το Pairs"