Πέντε εξαιρετικές VR εφαρμογές για το Google Cardboard που πρέπει να δοκιμάσεις


Είναι δεδομένο ότι μπαίνουμε στην εποχή του VR και το Google Cardboard αποτελεί την πιο προσιτή λύση για να ακολουθήσουμε κι εμείς. Το έχουμε υμνήσει στο παρελθόν στο αντίστοιχο review και έχουμε μαζέψει σιγά σιγά αρκετές αξιοπρόσεκτες εφαρμογές και παιχνίδια για να το εκμεταλλευτούμε. Σήμερα λοιπόν προσθέτουμε στη λίστα μας ακόμη πέντε.

VR Player 

Το VR Player είναι ίσως ο καλύτερος και πιο παραμετροποιήσιμος player στο Android, για την προβολή βίντεο σε VR headset. Παίζει κανονικά βίντεο, 3D, 360 μοιρών, κάνει streaming και εμφανίζει και υπότιτλους. Όλα τα βασικά δηλαδή που χρειάζεσαι για να απολαύσεις ότι γουστάρεις από τον καναπέ του σπιτιού σου. Υποστηρίζει επίσης χειριστήρια, ενώ διαθέτει Pro έκδοση με ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά. Τα πάντα όλα.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.


Bohemian Rhapsody Experience 

To Bohemian Rhapsody Experience είναι ένα κόσμημα για τον κόσμο του VR που πραγματικά δεν πρέπει να χάσει κανένας λάτρης της τεχνολογίας. Πρόκειται στην ουσία για ένα βίντεο κλιπ του ομωνύμου τραγουδιού των Queen, που έχει σχεσιαστεί από την “ελληνική” εταιρία Enosis σε συνεργασία με τη Google. Οπτικά μας βάζει σε ένα κόσμο ο οποίος αντιδρά στις κινήσεις μας, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια ροκάρουμε στους ήχους του Bohemian Rhapsody.

Είναι άχαστο και θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.iStaging 

Με το iStaging έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε έπιπλα στο σπίτι μας, όπως δοκιμάζουμε ρούχα στον εαυτό μας. Μας επιτρέπει να τοποθετήσουμε εικονικά έπιπλα στο χώρο μας, για να δούμε αν χωράνε ή αν ταιριάζουν σε αυτόν, πριν πάμε και δώσουμε ένα σκασμό λεφτά για να τα αποκτήσουμε. Εξαιρετική εφαρμογή για όσους ασχολούνται με τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων και θέλουν να δείξουν τις ιδέες τους με τρόπο που γίνεται εύκολα αντιληπτός. 

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play StoreArte 360 

Το Arte 360 είναι μία εφαρμογή που μας προσφέρει διάφορα βίντεο του δικτύου Arte, το οποίο ειδικεύεται στις τέχνες και τον πολιτισμό. Εξερευνήστε το Mont Blanc, βουτήξτε στο κοραλλιογενή ύφαλο και ταξιδέψτε στην άκρη του διαστήματος μέσα από ένα VR headset. Είναι πολύ ωραίο γιατί πέρα από την ποιότητα των βίντεο, η διάρκειά τους είναι μικρή και δεν κουράζει, προσφέροντάς μας μία σύντομη αλλά καθηλωτική εμπειρία. 

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store


Google Expeditions 

Το Expeditions είναι μία τρομερή ιδέα από τη Google για το πώς θα μπορούσαν να διδάσκονται μαθήματα όπως η γεωγραφία στα σχολεία. Με τη βοήθεια του VR μπορούμε να ξεναγήσουμε μία ομάδα ως οδηγός ή να συμμετέχουμε σε μία ξενάγηση ως εξερευνητής. Διαθέτει πάνω από 200 θέματα για να διαλέξουμε, τα οποία θα πρέπει να κατεβάσουμε στη συσκευή μας και μπορούμε άμεσα να κάνουμε ένα εικονικό ταξίδι, μαθαίνοντας παράλληλα χρήσιμες πληροφορίες για την τοποθεσία. 

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.


Δείτε επίσης...

Psiphon 113: Η εφαρμογή που σου δίνει ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ από το κινητό σου (χωρίς πλάκα)

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές με ευκολία, σε όλες τις συσκευές Android

Εφαρμογές Google: Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

Android Basics | Τι είναι Root και πώς μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε συσκευή;

Online αγορές από Κίνα | Με τη νέα μέθοδο αποστολής EU Express το δέμα μας δεν περνάει από τελωνείο

Android Basics: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λεγόμενο brick

Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε φωτογραφίες και άλλα αρχεία που έχουμε διαγράψει από την Android συσκευή μας;

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!

Android Basics: Γιατί στο Android 4.2 δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές μου στην SD κάρτα;