Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Allo: Έφτασε ο νέος messenger της Google με τον προσωπικό βοηθό Google Assistant


Άλλη μια προσπάθεια της Google στο χώρο των messenger ξεκινάει σήμερα, με το Allo να κυκλοφορεί επίσημα στο Play Store. Πρόκειται για έναν από τους πιο πλήρεις messenger στο Android, το μεγάλο προσόν του οποίου είναι ότι μπορείς να κάνεις chat με τη μηχανή αναζήτησης!

Πέρα από το φρέσκο και λιτό γραφικό περιβάλλον που διαθέτει, το Allo μπορεί να στείλει μηνύματα κειμένου, εικόνας, ήχου, αλλά και την τοποθεσία μας, σε περίπτωση που θέλουμε να βρεθούμε με ένα φίλο και βαριόμαστε να του εξηγήσουμε. Όλα τα μηνύματα είναι κρυπτογραφημένα, ενώ μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε ομαδικές αλλά και ανώνυμες συζητήσεις, οι οποίες δεν αποθηκεύονται ή "καταστρέφονται" σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ως εδώ τα χαρακτηριστικά του είναι αναμενόμενα, αλλά το μεγάλο του προσόν είναι ο Google Assistant.

Με τον Assistant μπορούμε να κάνουμε chat με τη Google, όχι με κάποιο υπαρκτό πρόσωπο, αλλά με τη μηχανή αναζήτησης. Ακούγεται αστείο αλλά σε ένα μέσο όπως ο messenger το οποίο είναι τελείως απρόσωπο, το να μιλάς με έναν υπολογιστή και να σου απαντάει άμεσα και με καθημερινή γλώσσα, είναι πολύ φυσιολογικό. Ο "βοηθός" λοιπόν μπορεί να μας δώσει οποιαδήποτε πληροφορία θέλουμε, από τον καιρό και την κίνηση στους δρόμους, μέχρι το πολίτευμα της Βόρειας Κορέας και τη σημαία του Τζιμπουτί, αρκεί να του μιλάμε στα αγγλικά.Μπορεί επίσης να παίξει παιχνίδια μαζί μας, να μας βοηθήσει να ρυθμίσουμε ξυπνητήρια και ειδοποιήσεις, να κάνει μεταφράσεις, να μας φέρει ειδήσεις από το ίντερνετ και τα τελευταία αθλητικά αποτελέσματα. Πολύ καλό αλλά χάνει τη χάρη του όταν δεν υποστηρίζει τη γλώσσα μας.

Τέλος υποστηρίζει Android και iOS και αν κάποιος φίλος μας δεν το έχει εγκαταστήσει ακόμη, θα λάβει το μήνυμα είτε με SMS, είτε μέσω μιας ειδοποίησης η οποία θα τον προσκαλεί να το εγκαταστήσει.

Μπορείτε να το βρείτε δωρεάν στο Play Store ή στο APK mirror.

0 στο: "Allo: Έφτασε ο νέος messenger της Google με τον προσωπικό βοηθό Google Assistant"