Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

DeskDock: Μετάτρεψε το Android tablet σου σε δεύτερη οθόνη και μοιράσου το ίδιο πληκτρολόγιο και ποντίκι με τον υπολογιστή σου


Τα Android tablet έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια και με τις μεγάλες οθόνες και τα φυσικά πληκτρολόγια με τα οποία συνοδεύονται, έχουν εκτινάξει το επίπεδο της παραγωγικότητας που μας προσφέρουν. Ένας ακόμη τρόπος που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε, είναι ως δεύτερη οθόνη στον υπολογιστή μας, κάτι που ομολογουμένως δεν είχαμε σκεφτεί και κάνει πραγματικότητα το DeskDock.

Συνδέοντας μέσω USB τις δύο συσκευές, το DeskDock μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε την Android συσκευή μας ως δεύτερη οθόνη και παράλληλα να μοιραστούμε το ποντίκι του υπολογιστή με αυτή! Οι δύο συσκευές μοιράζονται επίσης και το ίδιο clipboard κι έτσι μπορούμε να κάνουμε "αντιγραφή" κειμένου από τη μία και "επικόλληση" στην άλλη. Αποκτώντας δε και την Pro έκδοση με 5,99€ το πράγμα ξεφεύγει τελείως, αφού μας δίνεται η δυνατότητα να μοιράσουμε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, αλλά και να μεταφέρουμε αρχεία με drag & drop.


Για να το χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να έχουμε εγκαταστήσει τη Java (JRE) στον υπολογιστή μας, καθώς και το server κομμάτι του DeskDock, ενώ στο Android πρέπει να κατεβάσουμε την αντίστοιχη εφαρμογή. Δε χρειάζεται root, παίζει σε συσκευές με Android 4.1+ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε Linux, Mac OS και Windows.

Οδηγίες για την εγκατάσταση θα βρείτε στην επίσημη σελίδα της υπηρεσίας, ενώ την εφαρμογή μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν από το Play Store.

0 στο: "DeskDock: Μετάτρεψε το Android tablet σου σε δεύτερη οθόνη και μοιράσου το ίδιο πληκτρολόγιο και ποντίκι με τον υπολογιστή σου"