Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

[Quick tip] Πώς να κάνετε τις σελίδες να μη μετακινούνται όταν φορτώνουν στον Chrome


Όταν επισκεπτόμαστε σελίδες στο ίντερνετ και μέχρι να ολοκληρωθεί η φόρτωσή τους, οι εικόνες και τα κείμενα μετακινούνται πάνω κάτω. Αποτέλεσμα είναι να μην μπορούμε να επιλέξουμε αυτό που θέλουμε ακόμη και αν έχει ήδη προβληθεί, ενώ σε πολλές περιπτώσεις πατάμε κατά λάθος σε διαφημίσεις και άλλα τέτοια. Αν χρησιμοποιείτε τον Chrome και έχετε αυτό το πρόβλημα, δείτε πώς θα το διορθώσετε με μία κίνηση.

Πριν πάμε στη λύση όμως να πούμε ότι αυτό συμβαίνει γιατί η HTML, η βασική γλώσσα στην οποία είναι γραμμένο το "ίντερνετ" είναι γραμμική, διαβάζεται δηλαδή από επάνω προς τα κάτω από τον εκάστοτε browser. Επειδή όμως το μέγεθος των στοιχείων που περιέχει μια σελίδα δεν είναι το ίδιο, είναι λογικό να μη φορτώνονται με τη σειρά. Όταν λοιπόν εμφανίζονται και τα τελευταία στοιχεία, όπως για παράδειγμα οι διαφημίσεις, "σπρώχνουν" τα υπόλοιπα προς τα κάτω για να μπουν στη θέση τους.

Αυτό λοιπόν διορθώνεται αν ρυθμίσουμε τον browser να αφήνει κενά διαστήματα μεταξύ των αντικειμένων και να εμφανίζει στη σωστή τους θέση, αυτά που έχουν φορτωθεί γρηγορότερα. Είναι κάτι που δε βελτιώνει ούτε επιβαρύνει την ταχύτητα της σελίδας, οπότε είναι στο χέρι του καθενός, αν θέλει να το ενεργοποιήσει ή όχι.

Για να το κάνουμε πρέπει να ανοίξουμε τον Chrome και να μπούμε στη διεύθυνση:

chrome://flags

Αφού ξεπεράσουμε το τραγικό ορθογραφικό λάθος, πρέπει να βρούμε την επιλογή "Αγκύρωση κύλισης", να πατήσουμε στο πλαίσιο που λέει "Προεπιλογή" και να τη ρυθμίσουμε ως "Ενεργή". Στη συνέχεια θα εμφανιστεί η ειδοποίηση για να κάνουμε επανεκκίνηση τον Chrome και είμαστε έτοιμοι.


0 στο: "[Quick tip] Πώς να κάνετε τις σελίδες να μη μετακινούνται όταν φορτώνουν στον Chrome"