To Waze μας λέει πλέον πότε πρέπει να αναχωρήσουμε για να είμαστε στην ώρα μας στον προορισμό μας


Το Waze είναι μία εναλλακτική εφαρμογή GPS στην οποία οι ίδιοι οι οδηγοί ενημερώνουν ο ένας τον άλλο για οτιδήποτε συμβαίνει στο δρόμο. Είναι κατά κάποιον τρόπο ένα κοινωνικό δίκτυο οδηγών, στο οποίο μπορείς να δεις ζωντανά την κίνηση στους δρόμους, αλλά και να ενημερώσεις αν κάπου στη διαδρομή σου έχει συμβεί κάποιο ατύχημα ή υπάρχει μπλόκο της τροχαίας. Μετά την πρόσφατη ελληνική μετάφραση από τη δική μας επίσημη κοινότητα, έρχεται ένα νέο χαρακτηριστικό που θα κάνει το Waze την αγαπημένη μας εφαρμογή του είδους.

Ο λόγος για τις "Προγραμματισμένες διαδρομές" μια νέα επιλογή η οποία μας ενημερώνει για την ώρα που πρέπει να ξεκινήσουμε, αν θέλουμε να φτάσουμε στον προορισμό μας στην ώρα μας. Στο μενού αυτό μπορούμε να προσθέσουμε διαδρομές στις οποίες δηλώνουμε απλώς τι ώρα πρέπει να είμαστε στον προορισμό μας. Το Waze υπολογίζει κατά προσέγγιση την κίνηση στους δρόμους εκείνη τη στιγμή και μας ενημερώνει άμεσα για το πότε θα πρέπει να ξεκινήσουμε. Όσο πλησιάζει η ώρα για να φύγουμε, το Waze ενημερώνεται ζωντανά για την κίνηση στους δρόμους, μεταβάλλει λιγάκι την ώρα εκκίνησης και μας ενημερώνει με μία ειδοποίηση ότι ήρθε η ώρα να φύγουμε.


Με αυτό τον τρόπο δε χρειάζεται πλέον να κοιτάς κάθε τρεις και λίγο το ρολόι σου πριν φύγεις, αφού από τη στιγμή που προσέθεσες της διαδρομή σου είσαι τελείως ξέγνοιαστος. Ειδικά για ανθρώπους που κάνουν συνεχόμενα δρομολόγια εντός της πόλης είναι μία σωτήρια λύση, ενώ μας δίνει επίσης και τη δυνατότητα να το συνδέσουμε με το Ημερολόγιο Google ή το Facebook, από τα οποία θα λαμβάνει μόνο του τις συναντήσεις που έχουμε προσθέσει.

Πρόκειται για μία εξαιρετική προσθήκη σε μία ούτως ή άλλως εξαιρετική εφαρμογή, η οποία ανήκει στη Google, οπότε μπορεί να δούμε κάτι τέτοιο και στο Google Maps στο μέλλον. Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter