Πέντε VR παιχνίδια που πρέπει οπωσδήποτε να παίξεις στο Google Cardboard


Αν και είμαστε ακόμα στην αρχή της εποχής του Virtual Reality (VR), το Google Cardboard και το Android μας βοήθησαν να πάρουμε μία καλή γεύση, χάρη στη χαμηλή τιμή και την πληθώρα εφαρμογών που ήδη κυκλοφορούν. Όσοι έχετε ήδη ένα VR headset στην κατοχή σας, παρακάτω σας έχουμε πέντε παιχνίδια που επιβάλλεται να παίξετε, όσοι όμως δεν έχετε αποκτήσει ακόμη κάτι τέτοιο, δείτε τι χάνετε για λίγα μόνο ευρώ.

1. Gravity Pull

Το Gravity Pull VR είναι ένα πολύ πρωτότυπο παιχνίδι από αυτά που δεν έχουμε ξαναδεί στο Android. Είναι κατά κάποιο τρόπο ένα παιχνίδι απόδρασης στο οποίο δε χρειάζεται να λύσουμε γρίφους, αλλά πρέπει να βρούμε και να ενεργοποιήσουμε τους διακόπτες για να ανοίξουμε τις πόρτες. Το ωραίο σε αυτό το παιχνίδι είναι ότι για να περπατήσεις μέσα στις πίστες, πρέπει να περπατήσεις στην πραγματικότητα (έστω και σημειωτόν), ενώ μπορείς να πιάσεις και να πετάξεις πράγματα, κάτι που είναι απαραίτητο για τη συνέχεια του παιχνιδιού.

Πάρα πολύ καλή ιδέα και καλή υλοποίηση, σε ένα μοτίβο που θυμίζει πολύ Tron. Κατεβάστε το δωρεάν στο Play Store.2. Lost in the Kismet

Το Lost in the Kismet είναι ένα τυπικό παιχνίδι απόδρασης από δωμάτιο, με τη διαφορά ότι με τη βοήθεια του Cardboard, εμείς είμαστε πλέον μέσα στο δωμάτιο. Κλασικά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να λύσουμε γρίφους και να βρούμε στοιχεία στο χώρο, τα οποία θα μας βοηθήσουν να αποδράσουμε, ενώ δε χρειάζεται να μάθουμε το χειρισμό, αφού αυτό που χρειάζεται είναι να κοιτάξουμε επίμονα τα αντικείμενα για να τα χειριστούμε.

Πολύ καλή ιδέα που ξανανιώνει ένα κλασικό παιχνίδι. Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.


3. Caaaaardboard!

Το Caaaaardboard! είναι ένα από αυτά τα παιχνίδια που δεν ξέρεις γιατί σου αρέσουν, αλλά δεν μπορείς να ξεκολλήσεις από αυτά. Πρόκειται για τη μεταφορά του AaaaAAAAaaaaAAA!!, ενός παιχνιδιού στο οποίο κάνεις ελεύθερες πτώσεις από κτίρια προσπαθώντας από τη μία να μην τρακάρεις με κάποιο από αυτά και από την άλλη να μαζέψεις πόντους. Είναι πολύ διασκεδαστικό και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, έχει πανεύκολο χειρισμό και προσφέρει αγωνία και αδρεναλίνη όπως λίγα παιχνίδια στο Android.

Θα το βρείτε με 1,59€ στο Play Store.


4. Wizard Academy

Τώρα που είμαστε στην αρχή του VR, όλα τα παιχνίδια φαίνονται και είναι πρωτότυπα, αλλά το Wizard Academy είναι λίγο περισσότερο από τα υπόλοιπα. Εδώ παίρνουμε το ρόλο ενός μαθητευόμενου μάγου, ο οποίος εξασκεί τις μαγικές του ικανότητες σε διάφορα mini παιχνίδια. Το φοβερό με αυτό το παιχνίδι είναι ότι σα σωστός μάγος κρατάς και ένα ραβδί, το οποίο υπάρχει στην πραγματικότητα και λειτουργεί μέσω ενός QR code που αναγνωρίζεται από την κάμερα του κινητού μας! Η πλάκα είναι ότι μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι μας με λίγο χαρτί και κόλλα, σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται εδώ,

Αν και τα mini παιχνίδια που περιλαμβάνονται είναι ψιλομέτρια, αξίζει να κατεβάσουμε το παιχνίδι μόνο και μόνο για την εμπειρία. Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.


5. Hidden Temple

Τελευταίο αλλά σίγουρα όχι καταϊδρωμένο το Hidden Temple, ένα παιχνίδι που σε βάζει στα παπούτσια του Indiana Jones. Όπως πολύ καλά θα καταλάβατε στο Hidden Temple καλούμαστε να εξερευνήσουμε χαμένες πόλεις, λύνοντας γρίφους και ξεπερνώντας κρυμμένες παγίδες πριν φτάσουμε στο θησαυρό. Αν και λίγο καρτουνίστικο έχει πολύ καλά σχεδιασμένα γραφικά, ενώ οι γρίφοι του είναι ψαγμένοι και με συνοχή.

Από όλα τα παραπάνω νομίζω ότι είναι το αγαπημένο μου, το οποίο θα βρείτε με 3,99€ στο Play Store.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Google Pixel 4a, OnePlus Nord, iPhone SE | Συγκρίνουμε τα πιο ενδιαφέροντα smartphone του 2020

Fediverse | Αφήνουμε Facebook, Instagram και Twitter για κοινωνικά δίκτυα που σέβονται τα προσωπικά δεδομένα

Android | Κάνουμε root σε συσκευές με A/B partition με το Magisk

Άποψη | Πώς το Facebook και η ανθρώπινη βλακεία καταστρέφουν την ψυχολογία μας και τον κοινωνικό ιστό