Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

[Quick tip] Αποθήκευσε τους χάρτες στην SD κάρτα και ρύθμισε το Google Maps να λειτουργεί μόνο μέσω WiFi


Όλοι γνωρίζουμε πόσο πανίσχυρο εργαλείο είναι το Google Maps στις mobile πλατφόρμες, αλλά δυστυχώς πολλοί από εμάς που το χρησιμοποιούμε καθημερινά, έχουμε καταλάβει τις απαιτήσεις του όσον αφορά τα δεδομένα και το χώρο αποθήκευσης. Επειδή λοιπόν οι χάρτες δε μικραίνουν σε μέγεθος, η Google ενημέρωσε την εφαρμογή για να λειτουργεί μόνο μέσω WiFi, αλλά και να αποθηκεύει τους χάρτες στην κάρτα SD.

Πρόκειται για δύο χαρακτηριστικά που μπορούν να μας δώσουν απόλυτη ελευθερία και φυσικά μεγάλη οικονομία με το Google Maps, κυρίως αν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό, αν βρισκόμαστε σε μία περιοχή με κακό σήμα ή αν το επάγγελμά μας έχει σχέση με τη μεταφορά.

Για να αποθηκεύσουμε το χάρτη μιας περιοχής, αρκεί να την αναζητήσουμε και στη συνέχεια να πατήσουμε την κάρτα με την ονομασία της στο κάτω μέρος. Εκεί θα βρούμε την επιλογή "Λήψη" η οποία μας εμφανίζει το κομμάτι του χάρτη που θα αποθηκευτεί, και στη συνέχεια το χώρο που θέλουμε να την αποθηκεύσουμε. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να έχουμε πολλά κομμάτια του χάρτη σε μία εξωτερική κάρτα, χωρίς να γεμίζουμε το κινητό μας με αυτά.


Όσον αφορά τη χρήση μόνο μέσω WiFi, αυτή κρύβεται στις ρυθμίσεις της εφαρμογής, όπου απλά επιλέγουμε "Μόνο WiFi". Με αυτό τον τρόπο το Google Maps θα λειτουργεί μόνο στους κατεβασμένους χάρτες μας ή μόνο αν έχουμε συνδέσει τη συσκευή μας σε δίκτυο WiFi.


Πρόκειται για δύο μικρές αλλά πολύ σημαντικές προσθήκες στο Google Maps, που θα μειώσουν σίγουρα την κατανάλωση των Megabyte στη συσκευή μας.

0 στο: "[Quick tip] Αποθήκευσε τους χάρτες στην SD κάρτα και ρύθμισε το Google Maps να λειτουργεί μόνο μέσω WiFi"