[Quick tip] Δημιούργησε υπενθυμίσεις που θα εμφανίζονται την ώρα και στο μέρος που θέλεις


Για πολλούς από εμάς η ζωή τρέχει με ταχείς ρυθμούς και σε ένα τέτοιο περιβάλλον με πολλές υποχρεώσεις, η οργάνωση απαιτείται. Προσωπικά είμαι ένας άνθρωπος που ξεχνάει πολύ εύκολα, οπότε οι υπενθυμίσεις στο Android και οι σημειώσεις στο ημερολόγιο είναι σωτήρια λύση. Οι υπενθυμίσεις όμως δεν πρέπει να είναι μία ξερή ειδοποίηση στην αρχή κάθε ημέρας, αλλά να εμφανίζονται όταν και όπου τις χρειάζομαι.

Ένα απλό παράδειγμα που μας έχει συμβεί όλους, είναι όταν ταξιδεύουμε και οι γονείς μας μας έχουν πει το κλασικό "Μόλις φτάσεις να με πάρεις τηλέφωνο". Ο ενθουσιασμός του ταξιδιού ή η ανακούφιση ότι επιτέλους φτάσαμε και θα ξεκουραστούμε, μας έχει κάνει να το ξεχάσουμε τουλάχιστον για μία φορά. Όλοι ξέρουμε τι ακολουθεί μετά από αυτό το λάθος, αλλά ευτυχώς το Android μπορεί να μας βγάλει από αυτή τη δύσκολη θέση στο μέλλον με τις έξυπνες υπενθυμίσεις του.

Δεν υπάρχει ξεχωριστή εφαρμογή υπενθυμίσεων και έτσι μπορούμε να τις δημιουργήσουμε μέσα από πολλές εφαρμογές όπως το Google Now, το Ημερολόγιο και το Inbox, η πιο πλήρης όμως και πιο βολική είναι το Google Keep. Εκεί μπορούμε να κρατήσουμε μία σημείωση γράφοντας ολόκληρα κείμενα ή φτιάχνοντας λίστες, ενώ έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε φωτογραφίες, ηχητικά αλλά και χειρόγραφες ζωγραφιές. Αφού τελειώσουμε τη σημείωσή μας, πατάμε πάνω δεξιά το "χεράκι", το οποίο θα μας εμφανίσει ένα μενού με τις επιλογές της ειδοποίησης. Μπορούμε να ορίσουμε οποιαδήποτε ώρα και ημέρα, ενώ υπάρχει επίσης η δυνατότητα να εμφανιστεί και σε συγκεκριμένη τοποθεσία. Έτσι λύνεται το πρόβλημα που είπαμε παραπάνω, καθώς μόλις φτάσουμε στον προορισμό μας, η συσκευή μας θα μας ειδοποιήσει να πάρουμε τη... μαμάκα.


Υπάρχουν ένα σωρό άλλες περιπτώσεις στις οποίες οι υπενθυμίσεις του Google Keep μπορούν να μας λύσουν τα χέρια. Για παράδειγμα μπορούμε να δημιουργήσουμε μία λίστα για το σούπερ μάρκετ και όταν περάσουμε από μπροστά του, να μας θυμίσει ότι πρέπει να ψωνίσουμε, ενώ μπορούμε επίσης να ρυθμίσουμε μία υπενθύμιση για κάτι που θα συμβεί πολύ μακριά στο μέλλον και δεν είναι επί του παρόντος (το γάμο ενός φίλου ίσως).

Όπως και να το χρησιμοποιήσουμε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα οργανώσει λίγο περισσότερο τον πολύτιμο χρόνο μας.

Διαβάστε επίσης...

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

3D Printing | Γιατί οι εκτυπώσεις μου βγαίνουν χάλια και πώς μπορώ να τις διορθώσω;

Xiaomi Robot Vacuum review | Η ρομποτική σκούπα της Xiaomi είναι ο καλύτερος φίλος του τεμπέλη!

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

OnePlus 7 Pro | Εξαιρετικό σε όλα του, αλλά το παίρνεις με 700 ευρώ;

Επισκευή LED τηλεόρασης | Η LG μου ζήτησε 250 ευρώ, την έφτιαξα μόνος μου με μόλις 60 ευρώ!

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Raspberry Pi | Πώς εγκαθιστούμε το Wordpress στο server μας για να σηκώσουμε το προσωπικό μας blog ή website;