Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

StepLock Walk & Unblock: Η εφαρμογή που σε υποχρεώνει να γυμναστείς αν θες να χρησιμοποιήσεις το κινητό σου!


Με την καθιστική ζωή που ζούμε σήμερα και με τη βαρεμάρα που μας δέρνει, πρέπει να δοκιμάσουμε τα πάντα για να παραμείνουμε fit και κατ' επέκταση να παραμείνουμε υγιείς. Δε χρειάζονται πολλά πράγματα, απλά λίγο περπάτημα κάθε μέρα, αλλά ακόμη κι αυτό οι περισσότεροι από εμάς δεν το κάνουμε. Επειδή λοιπόν ο Έλληνας θέλει βούρδουλα σε μερικά πράγματα, η εφαρμογή StepLock μας αναγκάζει να περπατήσουμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το πολυτιμότερο gadget που έχουμε πάνω μας.

Ας πούμε λοιπόν ότι είμαστε κολλημένοι με το Facebook και μπαίνουμε κάθε τρεις και λίγο για να ποστάρουμε ότι έχει απομείνει από την προσωπική μας ζωή. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε προς όφελός μας αυτό τον εθισμό, κλειδώνοντας την εφαρμογή με το StepLock. Στη συνέχεια μπορούμε να ορίσουμε μετά από πόσα βήματα θα ξεκλειδώνει η εφαρμογή κι έτσι κάθε μέρα είμαστε αναγκασμένοι να περπατήσουμε αν θέλουμε να μιλήσουμε με τα φιλαράκια μας στο FB. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με όλες τις εφαρμογές μας (έως δύο στη δωρεάν έκδοση) και να ορίσουμε διαφορετικό αριθμό βημάτων για την κάθε μία, ανάλογα με το παίδεμα που θέλουμε να φάμε για να τη χρησιμοποιήσουμε.

Πολύ πρωτότυπη ιδέα που μας βοηθάει να καταπολεμήσουμε την παχυσαρκία αλλά και τον εθισμό στην τεχνολογία, με ένα σμπάρο δυο τρυγώνια δηλαδή. Καλό θα είναι να βάλουμε στην αρχή ρεαλιστικούς στόχους και αν δούμε ότι τα καταφέρνουμε άνετα, να αυξήσουμε τα βήματα και πού ξέρεις, ίσως να μπούμε σε μία λογική καλύτερου τρόπου ζωής. Η εφαρμογή ενδέχεται να μη λειτουργεί σε κάποιες συσκευές, καθώς χρειάζονται συγκεκριμένοι αισθητήρες για να μετράει τα βήματα, ενώ αν πληρώσουμε και μερικά ευρώ ξεκλειδώνουν και μερικές ακόμη ρυθμίσεις.

Θα τη βρείτε δωρεάν στο Play Store και πού ξέρετε; Μπορεί να σας βοηθήσει πραγματικά.

0 στο: "StepLock Walk & Unblock: Η εφαρμογή που σε υποχρεώνει να γυμναστείς αν θες να χρησιμοποιήσεις το κινητό σου!"