Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Simple ADB Tool: Το καλύτερο εργαλείο μέχρι στιγμής για χρήση του ADB και του Fastboot στον υπολογιστή μας


Αν και έχουμε καιρό να αναφερθούμε στο ADB και το Fastboot, τα δύο αυτά εργαλεία παραμένουν οι απόλυτες επιλογές, που μας βοηθούν να επιδιορθώσουμε τα όποια προβλήματα μπορεί να προκύψουν στο Android. Επειδή πολύς κόσμος δεν τα πάει καλά με το τερματικό και επειδή οι εντολές για το μέσο χρήστη δεν είναι κάτι που του βγαίνει φυσιολογικά, δημιουργήθηκε το Simple ADB Tool, ένα εργαλείο με γραφικό περιβάλλον, το οποίο περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα και κυρίως είναι εύκολο στη χρήση.

Το κατεβάζουμε από την επίσημη σελίδα του στο XDA και αφού το τρέξουμε, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε "Options > ADB installer" για να εγκαταστήσουμε και τους driver για τη συσκευή μας. Στη συνέχεια επιλέγουμε το ADB ή το Fastboot, αναλόγως ποιο από τα δύο θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και πατάμε το "Commands list" για να διαλέξουμε την εντολή που μας χρειάζεται.

Όσον αφορά το fastboot υπάρχουν πολύ βασικά πράγματα για να κάνεις όπως για παράδειγμα να εγκαταστήσεις αρχεία img σε οποιοδήποτε partition της συσκευής, να κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ή να εγκαταστήσεις χειροκίνητα ένα OTA update. Με τo ADB μπορούμε να εγκαταστήσουμε / απεγκαταστήσουμε εφαρμογές, να κάνουμε επανεκκίνηση σε όποιο mode θέλουμε (recovery, fastboot, download) και να κάνουμε "kill" στις διεργασίες που τρέχουν στη συσκευή μας και ενδεχομένως μας δημιουργούν πρόβλημα.


Για τους μερακλήδες υπάρχει επίσης η επιλογή "Your own command" στην οποία μπορούμε να γράψουμε όποια άλλη εντολή θέλουμε και δεν υπάρχει στις προεγκατεστημένες, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τον power user. Είναι τέλος γραμμένο σε Java οπότε τρέχει σε όλα τα λειτουργικά συστήματα, αρκεί να την έχουμε εγκαταστήσει στον υπολογιστή μας και είναι το υπέρτατο all-in-one εργαλείο για το ADB και το Fastboot, που όλοι θα έπρεπε να έχουμε σε ένα φάκελο στον υπολογιστή μας για ώρα ανάγκης.

0 στο: "Simple ADB Tool: Το καλύτερο εργαλείο μέχρι στιγμής για χρήση του ADB και του Fastboot στον υπολογιστή μας"