Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Materialize: Μετάτρεψε όλα σου τα εικονίδια σε material design για μία πιο όμορφη εμπειρία χρήσης


Το Android χαρακτηρίζεται από ποικιλομορφία για να ταιριάζει γάντι σε όλους μας, ασχέτως γούστου, εθνικότητας ή τσέπης. Αυτή η ποικιλία υπάρχει και στο software όπου για παράδειγμα τα εικονίδια της κάθε εφαρμογής έχουν διαφορετικά σχήματα, μεγέθη και χρώματα. Πολλοί δεν αρέσκονται σε αυτό και θα προτιμούσαν να είναι παρόμοια, όπως συμβαίνει και στο iOS. Υπάρχει λοιπόν τρόπος να τα διορθώσουμε μόνοι μας και να τους δώσουμε μία νότα από Material design!

Με τη βοήθεια της εφαρμογής Materialize μπορούμε να μετατρέψουμε όλα μας τα εικονίδια σε στυλ Material design και μάλιστα χωρίς να έχουμε κάνει root της συσκευή μας. Αναλύει τα εικονίδια και δημιουργεί ένα πλαίσιο φόντου για το κάθε ένα ξεχωριστά σύμφωνα με τους χρωματισμούς του. Το πλαίσιο αυτό μπορεί να είναι τετράγωνο ή κυκλικό και φέρει τις σκιές του Material design, όπως ακριβώς ορίζονται στις οδηγίες της Google. Μπορούμε να αυξομειώσουμε το εικονίδιο μέσα στο πλαίσιο αυτό, για να το φέρουμε στα μέτρα του και να για το αποθηκεύσουμε πατάμε το "Add to Home" το οποίο προσθέτει μία συντόμευση της εφαρμογής στην επιφάνεια του Android.


Θα προσέξετε ότι τα εικονίδια των εφαρμογών που βρίσκονται μέσα στο συρτάρι δεν αλλάζουν και αυτό γιατί δεν είναι δυνατό χωρίς να έχουμε κάνει root. Η εφαρμογή όμως μας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσουμε τη δημιουργία μας στη "Συλλογή" και αν θέλουμε στο μέλλον να δημιουργήσουμε το δικό μας icon-pack με τα εικονίδια που έχουμε φτιάξει.

Ο λόγος που προσωπικά δε χρησιμοποιώ icon-pack στη συσκευή μου, είναι ότι ποτέ δεν περιέχουν όλα τα εικονίδια των εφαρμογών που χρησιμοποιώ, με το Materialize όμως μπορώ να δημιουργήσω το δικό μου, για όσες εφαρμογές θέλω και μάλιστα με το αγαπημένο μου Material design.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

0 στο: "Materialize: Μετάτρεψε όλα σου τα εικονίδια σε material design για μία πιο όμορφη εμπειρία χρήσης"