Πέντε εξαιρετικά puzzle παιχνίδια που παίξαμε πρόσφατα και λατρέψαμε στο Android


Έχουμε ξαναπεί στο παρελθόν ότι ο τρόπος που λειτουργούν τα smartphone με το χειρισμό μέσω της οθόνης αφής, δίνει τεράστιες δυνατότητες στους προγραμματιστές με φαντασία να δημιουργήσουν πολύ πρωτότυπα puzzle παιχνίδια. Είχαμε καιρό να γράψουμε για κανένα καλό παιχνιδάκι και σήμερα θα σας αποζημιώσουμε, καθώς έχουμε πέντε και μάλιστα από την αγαπημένη μας κατηγορία, αυτή των puzzle!

Zenge

Ξεκινάμε με το Zenge το οποίο είναι ένα σχετικά απλό παιχνίδι παζλ που πρέπει να συμπληρώσεις για να δεις την ιστορία που κρύβεται από πίσω. Φυσικά δε τοποθετούμε απλά τα κομμάτια ανάλογα με το σχήμα τους, αλλά πρέπει να υπάρχει και μία συγκεκριμένη σειρά, γιατί αλλιώς δε γίνεται. Απλό μεν αλλά η κάθε πίστα είναι ιδιαίτερη και η ιστορία αρκετά ενδιαφέρουσα για να μας κρατήσει για πολύ καιρό απασχολημένους.

Κοστίζει 0,79€ στο Play Store.

_Prism

Το _Prism είναι ένα από αυτά τα παιχνίδια που όμοιά τους δεν υπάρχουν στο Android. Σε κάθε πίστα μας δίνεται ένα γεωμετρικό σχήμα, το οποίο πρέπει να βρούμε τον τρόπο να ξεκλειδώσουμε για να πάμε στην επόμενη. Αυτό που σου προσφέρει είναι η χαρά της ανακάλυψης που είχαμε σαν παιδιά, αλλά με μία φρέσκια τεχνολογική ματιά, μέσα από το Android. Διαθέτει τρομερά γραφικά, έχει 13 επίπεδα όλα κι όλα και διαρκεί το πολύ μία ώρα, αλλά είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών και αξίζει να το δοκιμάσετε.

Θα το βρείτε με 3,30€ στο Play Store.
Evo Explores

Το Evo Explores είναι ένα παιχνίδι εμπνευσμένο από το πανέμορφο και εξαιρετικά πρωτότυπο Monument Valley. Εδώ καλούμαστε να βοηθήσουμε τον Evo να ανακαλύψει τους πλανήτες που επισκέπτεται, μετακινώντας τους με τέτοιο τρόπο, ώστε να ανοίγουν ή να δημιουργούνται νέοι δρόμοι μπροστά του. Σε κάθε πίστα "παίζουμε" με το παράδοξο και τα 3D γραφικά για να λύσουμε τους γρίφους και πραγματικά πρόκειται για ένα άχαστο παιχνίδι, που όλοι πρέπει να δοκιμάσουν.

Κυκλοφορεί με 2,09€ στο Play Store.Challenges

Τα περισσότερα παιχνίδια έχουν οδηγίες χρήσης και διάφορα hint για να σε βοηθήσουν να τα ευχαριστηθείς, χωρίς να κολλήσεις σε κάποιο δύσκολο επίπεδο. Το Challenges όμως έχει ακριβώς αντίστροφη λογική, καθώς από την πρώτη κιόλας πίστα σου πετάει μερικά σύμβολα και αριθμούς, τους οποίους δεν ξέρεις πώς να χρησιμοποιήσεις. Βασίζεται κυρίως σε μαθηματικούς γρίφους, αλλά και ασκήσεις παρατηρητικότητας, οι οποίες είναι πραγματικές σπαζοκεφαλιές, ενώ στο τέλος σε πικάρει κιόλας, δείχνοντας το πόσο έξυπνος είσαι σε σχέση με τους υπόλοιπους που το έπαιξαν.

Από τα παιχνίδια που ή τα αγαπάς ή τα παρατάς. Θα το βρείτε επίσης με 1.49€ στο Play Store.
The Room Three

Κλείνουμε με το The Room Three το οποίο είναι πλέον ένα κλασικό παιχνίδι, μετά τα δύο πρώτα επεισόδια. Στο The Room βρισκόμαστε κλεισμένοι μέσα σε ένα δωμάτιο στο οποίο βρίσκονται διάφορα αντικείμενα, που πρέπει να ξεκλειδώσουμε για να μας βοηθήσουν να δραπετεύσουμε. Το τρίτο επεισόδιο έχει έναν πιο adventure χαρακτήρα, αλλά κατά βάση είναι το ίδιο πράγμα. Πρόκειται για το βασιλιά των puzzle game στο Android και είναι πραγματικά κρίμα να μην το έχεις παίξει. Απλά ετοιμάσου για πολύ ψάξιμο!

Μπορεί να γίνει δικό σου με 4.99€ στο Play Store.Δείτε επίσης...

Psiphon 113: Η εφαρμογή που σου δίνει ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ από το κινητό σου (χωρίς πλάκα)

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές με ευκολία, σε όλες τις συσκευές Android

Εφαρμογές Google: Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

Android Basics | Τι είναι Root και πώς μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε συσκευή;

Online αγορές από Κίνα | Με τη νέα μέθοδο αποστολής EU Express το δέμα μας δεν περνάει από τελωνείο

Android Basics: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λεγόμενο brick

Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε φωτογραφίες και άλλα αρχεία που έχουμε διαγράψει από την Android συσκευή μας;

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!

Android Basics: Γιατί στο Android 4.2 δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές μου στην SD κάρτα;