Έχεις Nexus; Μάθε μέχρι πότε θα παίρνεις αναβαθμίσεις από τη Google!


Η γοητεία των Nexus συσκευών είναι ότι φοράνε πάντα την "αυθεντική" έκδοση της Google και δέχονται τις αναβαθμίσεις του Android πρώτες από όλες τις υπόλοιπες συσκευές. Συνηθίζεται επίσης να είναι και οι συσκευές που αντέχουν περισσότερο στο χρόνο, όσον αφορά το software δεχόμενες το τελευταίο update, σχεδόν δύο χρόνια από την ημέρα κυκλοφορίας τους. Η Google λοιπόν αποφάσισε να μας το κάνει ακόμα πιο συγκεκριμένο και μας ανακοίνωσε έως πότε θα λαμβάνουν αναβαθμίσεις οι υπάρχουσες συσκευές της.

Η αλήθεια είναι ότι δε μας απασχολεί και τόσο το θέμα, αλλά και μόνο η σκέψη δείχνει μία εταιρία χωρίς κόμπλεξ, που απλά θέλει να υπάρχει διαφάνεια στη σχέση της με τους καταναλωτές. Στην ειδική σελίδα που δημιουργήθηκε για να μας λύσει τα ερωτήματα περί update, η Google ξεκαθαρίζει ότι:

Όλα τα Nexus θα δέχονται αναβαθμίσεις Android εκδόσεων για έως και δύο χρόνια από την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Ενώ συμπληρώνει επίσης ότι:

Όλες οι Nexus συσκευές θα λαμβάνουν αναβαθμίσεις ασφαλείας για τρία χρόνια από την ημερομηνία κυκλοφορίας τους ή 18 μήνες από το τέλος της διαθεσιμότητας στο Google Store.

Η Google όμως θέλησε να γίνει ακόμη πιο συγκεκριμένη, δίνοντάς μας έναν πίνακα με τις τωρινές συσκευές της, ο οποίος μας δίνει ακριβώς τις ημερομηνίες μετά από τις οποίες "δεν εγγυάται την υποστήριξη", αρά μπορεί να συνεχιστεί και μετά από αυτές. Πιο μακρυά πηγαίνουν φυσικά τα νεότερα Nexus 5Χ και 6P (Σεπτέμβριος 2017), ενώ τα Nexus 6 και 9, θα σταματήσουν τον Οκτώβριο του 2016 με το Android N.


Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η συσκευή μας θα έχει την τελευταία έκδοση Android για δυόμισι χρόνια από την ημερομηνία κυκλοφορίας, ενώ με μία custom ROM που υπάρχουν άπλετες για τα Nexus, μπορούμε να φτάσουμε αυτή την υποστήριξη και μέχρι το τέλος των αναβαθμίσεων ασφαλείας.

Δεν είναι και άσχημα, ενώ η όλη ανακοίνωση ρίχνει σίγουρα το "τυράκι" και στους άλλους κατασκευαστές για να ακολουθήσουν στα ίδια βήματα.

Διαβάστε επίσης...

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

3D Printing | Γιατί οι εκτυπώσεις μου βγαίνουν χάλια και πώς μπορώ να τις διορθώσω;

Xiaomi Robot Vacuum review | Η ρομποτική σκούπα της Xiaomi είναι ο καλύτερος φίλος του τεμπέλη!

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Επισκευή LED τηλεόρασης | Η LG μου ζήτησε 250 ευρώ, την έφτιαξα μόνος μου με μόλις 60 ευρώ!

OnePlus 7 Pro | Εξαιρετικό σε όλα του, αλλά το παίρνεις με 700 ευρώ;

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Raspberry Pi | Πώς εγκαθιστούμε το Wordpress στο server μας για να σηκώσουμε το προσωπικό μας blog ή website;