[Quick tip] Αποθηκεύστε μόνιμα και συγχρονίστε το λεξικό του πληκτρολογίου με όλες τις Android συσκευές σας


Ένα καλό πληκτρολόγιο στο Android πρέπει να σε καταλαβαίνει. Να μαθαίνει πώς γράφεις για να σου προτείνει την επόμενη λέξη, να σε διορθώνει όποτε κάνεις ορθογραφικά λάθη και να σε βοηθάει να γράφεις γρήγορα. Ένα τέτοιο είναι και το Πληκτρολόγιο Google, το οποίο πρέπει να ιδρώσεις για να το εκπαιδεύσεις και δε θέλεις με τίποτα να χάσεις τη δουλειά σου όταν αλλάξεις τηλέφωνο. Δες λοιπόν πώς θα φυλάξεις την εκπαίδευσή του για πάντα.

Το Google keyboard όπως και άλλα πληκτρολόγια στο Android, σου δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσεις τις δικές σου λέξεις, γιατί δεν εκφραζόμαστε όλοι το ίδιο βρε αδερφέ. Για παράδειγμα μία βρισιά που χρησιμοποιώ πολύ στην καθημερινότητά μου είναι η λέξη "Γκαρμπότζιλος". Δεν περιέχεται φυσικά στο πληκτρολόγιο, αλλά θέλω να τη χρησιμοποιώ συχνά γιατί έτσι εκφράζομαι. Αυτή λοιπόν όπως και άλλες λέξεις μπορούμε να τις αποθηκεύσουμε και να μας τις προτείνει το πληκτρολόγιο όταν γράφουμε. Πολλές μάλιστα από αυτές (δεν το έχω προσέξει αν το κάνει με όλες) είναι μετά από λίγο καιρό είναι διαθέσιμες και στη φωνητική πληκτρολόγηση, κάτι που είναι εξαιρετικό, αφού μας δίνεται η δυνατότητα όχι μόνο να γράφουμε, αλλά και να μιλάμε στην αργκό μας!


Όλα αυτά λοιπόν μαθαίνονται μετά από πολύ καιρό αποθήκευσης λέξεων και γενικότερης χρήσης του πληκτρολογίου και φυσικά χάνονται αν αλλάξουμε τηλέφωνο ή αν απλά κάνουμε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Όχι όμως αν πάμε "Ρυθμίσεις > Γλώσσα και εισαγωγή > Πληκτρολόγιο Google > Λεξικό" και ενεργοποιήσουμε το "Συγχρονισμό νέων λέξεων".

Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο αποθηκεύουμε το προσωπικό μας λεξικό στο Google λογαριασμό μας, αλλά το έχουμε διαθέσιμο και σε όλες τις Android συσκευές που χρησιμοποιούμε, αρκεί φυσικά να γράφουμε με το Google keyboard.

Αφού κάνετε τη ρύθμιση, μπείτε στον κόπο να τσεκάρετε και στις ρυθμίσεις του λογαριασμού Google, αν έχει ενεργοποιηθεί ο "Συγχρονισμός λεξικού".

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter