Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

[Quick tip] Ρύθμισε τον αυτόματο συγχρονισμό κάθε εφαρμογής για καλύτερη αυτονομία στη συσκευή σου


Στον αγώνα που κάνουμε για εξοικονόμηση ενέργειας στο κινητό μας, υπάρχουν ένα σωρό ρυθμίσεις που μπορούμε να αλλάξουμε για να τα καταφέρουμε. Έχουμε καλύψει στο παρελθόν τα σημαντικότερα όπως τη φωτεινότητα της οθόνης και τα ασύρματα δίκτυα, αλλά υπάρχουν και κάποιες ρυθμίσεις όπως ο αυτόματος συγχρονισμός δεδομένων, οι οποίες είναι λιγότερο γνωστές αλλά εξίσου σημαντικές.

Ο αυτόματος συγχρονισμός είναι απαραίτητος για να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις από όλες τις εφαρμογές που έχουμε στη συσκευή μας και χωρίς αυτόν η επικοινωνία μας γίνεται με δυσκολία. Όταν τον έχουμε απενεργοποιημένο, ο μόνος τρόπος για να δούμε τι νέο υπάρχει, είναι να ανοίγουμε μία μία τις εφαρμογές για να συγχρονίζουν χειροκίνητα, αλλά αυτό όπως είναι φυσικό δε βολεύει κανέναν. Από την άλλη όταν τον ενεργοποιούμε, όλες οι εφαρμογές συγχρονίζουν κατά το δοκούν κι έτσι όσο περισσότερες έχουμε εγκατεστημένες, τόσο συχνότερα θα ψάχνει η συσκευή μας για νέα δεδομένα στους server τους. 

Υπάρχουν λοιπόν πολλές εφαρμογές για τις οποίες δε χρειάζεται ο αυτόματος συγχρονισμός και έτσι καλό θα ήταν για την μπαταρία μας, να τις απενεργοποιήσουμε. Για παράδειγμα δεν έχω την ανάγκη να συγχρονίζει κάθε τρεις και λίγο το Google Drive, αφού ανοίγοντάς το ο συγχρονισμός θα γίνει εκείνη τη στιγμή που το χρειάζομαι.


Για να το καταφέρουμε λοιπόν πρέπει να πάμε στη διαδρομή "Ρυθμίσεις > Λογαριασμοί" και να ανοίξουμε την κάθε εφαρμογή ξεχωριστά για να κάνουμε τις ανάλογες ρυθμίσεις. Όσον αφορά συγκεκριμένα τον Google λογαριασμό, αυτός περιλαμβάνει πολλές μαζεμένες ρυθμίσεις γιατί απλά έχουμε πολλές εφαρμογές της Google στο κινητό μας. Από αυτές απενεργοποιούμε φυσικά όσες δε χρησιμοποιούμε, ενώ αφήνουμε ενεργοποιημένες εφαρμογές όπως το email, το ημερολόγιο, τις επαφές ή τέλος πάντων όσες θέλουμε να είναι πάντα up-to-date.

Δεν είναι μία ρύθμιση που θα μας δώσει θεαματικά αποτελέσματα, αλλά βάζει και αυτή το λιθαράκι της για καλύτερη αυτονομία στη συσκευή μας. 

0 στο: "[Quick tip] Ρύθμισε τον αυτόματο συγχρονισμό κάθε εφαρμογής για καλύτερη αυτονομία στη συσκευή σου"