This war of mine: Το παιχνίδι αριστούργημα που σου μαθαίνει πώς είναι να ζεις εν καιρώ πολέμου!


Έχουμε συνηθίσει στα πολεμικά παιχνίδια που παίζουμε κατά καιρούς, να είμαστε ο γαμάτος ήρωας που σκοτώνει αβέρτα κόσμο, σώζοντας στο τέλος την πόλη ή ολόκληρο τον πλανήτη με τις πράξεις του, αυτό που δεν έχουμε δει όμως ποτέ, είναι η οπτική των αμάχων που ταλαιπωρούνται και υποφέρουν σε τέτοιες καταστάσεις. Με το This war of mine, μπαίνουμε ίσως για πρώτη φορά στα παπούτσια του επιζώντα που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να επιβιώσει, σε ένα κατεστραμμένο κοινωνικό σύστημα.

Έχουμε λοιπόν μία τριάδα ανθρώπων οι οποίοι έχουν βρεθεί σε ένα κατεστραμμένο σπίτι και προσπαθούν να προστατευτούν, ζώντας από μέρα σε μέρα. Δεν υπάρχουν χρήματα ή σούπερ μάρκετ, δεν υπάρχει ρεύμα, νερό ή θέρμανση και έτσι κάθε μέρα είναι και μία διαφορετική πρόκληση χωρίς κανόνες. Οι ήρωές μας έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους και διαφορετικές ανάγκες, αρρωσταίνουν, κουράζονται, πεινάνε και... πεθαίνουν αν συνθήκες φτάσουν σε αυτό το σημείο, κάτι που είναι μεν λυπηρό, αλλά είναι επίσης και πολύ αληθινό.


Το παιχνίδι παίζεται σε κύκλους ημέρας και νύχτας. Τις ημέρες προσπαθούμε να συντηρήσουμε το κατάλυμά μας, διατηρώντας τη θερμοκρασία, κατασκευάζοντας κρεβάτια ή άλλα χρήσιμα εργαλεία, καθώς δεν μπορούμε να βγούμε έξω γιατί παραμονεύουν στρατιώτες του εχθρού με πρόθεση να μας σκοτώσουν. Τις νύχτες όμως πηγαίνουμε σε παραπλήσια κτίρια για να βρούμε προμήθειες, φάρμακα και άλλα χρήσιμα πραγματάκια, από τα οποία μπορεί να εξαρτάται η ζωή μας, αλλά και των φίλων μας. Στις νυχτερινές εξορμήσεις υπάρχουν φυσικά και συναντήσεις, άλλοτε φιλικές και άλλοτε εχθρικές οπότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα, αυτό που πρέπει να θυμόμαστε όμως είναι ότι το σακίδιό μας χωράει συγκεκριμένα πράγματα και έτσι πρέπει να διαλέξουμε τα απολύτως απαραίτητα.


Δε θα το έλεγα απαραίτητα διασκεδαστικό αλλά ούτε "παιχνίδι", καθώς το This war of mine σε βάζει σε μία κατάσταση στην οποία αργά ή γρήγορα ενδέχεται να διαλέξεις αν ένας από τους συντρόφους σου πρέπει να πεθάνει για να επιβιώσουν οι υπόλοιποι, είναι όμως μία πραγματικότητα που αξίζει να την έχουμε υπ' όψιν, έστω και με τη μορφή ενός παιχνιδιού.

Θα το βρούμε στο Play Store με κόστος 14.99€, αλλά για όσους ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν άμεσα, υπάρχει και στο τελευταίο Humble Mobile Bundle, όπου δίνοντας σχεδόν 7€, παίρνουμε αυτό και άλλα επτά παιχνίδια.

Διαβάστε επίσης...

Επισκευή LED τηλεόρασης | Η LG μου ζήτησε 250 ευρώ, την έφτιαξα μόνος μου με μόλις 60 ευρώ!

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Xiaomi Robot Vacuum review | Η ρομποτική σκούπα της Xiaomi είναι ο καλύτερος φίλος του τεμπέλη!

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

3D Printing | Γιατί οι εκτυπώσεις μου βγαίνουν χάλια και πώς μπορώ να τις διορθώσω;

OnePlus 7 Pro | Εξαιρετικό σε όλα του, αλλά το παίρνεις με 700 ευρώ;

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

3D Printing | Κάνε τον εκτυπωτή σου ασύρματο και χειρίσου τον μέσω Wi-Fi από το κινητό σου με το Geeetech 3DWiFi module