This war of mine: Το παιχνίδι αριστούργημα που σου μαθαίνει πώς είναι να ζεις εν καιρώ πολέμου!


Έχουμε συνηθίσει στα πολεμικά παιχνίδια που παίζουμε κατά καιρούς, να είμαστε ο γαμάτος ήρωας που σκοτώνει αβέρτα κόσμο, σώζοντας στο τέλος την πόλη ή ολόκληρο τον πλανήτη με τις πράξεις του, αυτό που δεν έχουμε δει όμως ποτέ, είναι η οπτική των αμάχων που ταλαιπωρούνται και υποφέρουν σε τέτοιες καταστάσεις. Με το This war of mine, μπαίνουμε ίσως για πρώτη φορά στα παπούτσια του επιζώντα που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να επιβιώσει, σε ένα κατεστραμμένο κοινωνικό σύστημα.

Έχουμε λοιπόν μία τριάδα ανθρώπων οι οποίοι έχουν βρεθεί σε ένα κατεστραμμένο σπίτι και προσπαθούν να προστατευτούν, ζώντας από μέρα σε μέρα. Δεν υπάρχουν χρήματα ή σούπερ μάρκετ, δεν υπάρχει ρεύμα, νερό ή θέρμανση και έτσι κάθε μέρα είναι και μία διαφορετική πρόκληση χωρίς κανόνες. Οι ήρωές μας έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους και διαφορετικές ανάγκες, αρρωσταίνουν, κουράζονται, πεινάνε και... πεθαίνουν αν συνθήκες φτάσουν σε αυτό το σημείο, κάτι που είναι μεν λυπηρό, αλλά είναι επίσης και πολύ αληθινό.


Το παιχνίδι παίζεται σε κύκλους ημέρας και νύχτας. Τις ημέρες προσπαθούμε να συντηρήσουμε το κατάλυμά μας, διατηρώντας τη θερμοκρασία, κατασκευάζοντας κρεβάτια ή άλλα χρήσιμα εργαλεία, καθώς δεν μπορούμε να βγούμε έξω γιατί παραμονεύουν στρατιώτες του εχθρού με πρόθεση να μας σκοτώσουν. Τις νύχτες όμως πηγαίνουμε σε παραπλήσια κτίρια για να βρούμε προμήθειες, φάρμακα και άλλα χρήσιμα πραγματάκια, από τα οποία μπορεί να εξαρτάται η ζωή μας, αλλά και των φίλων μας. Στις νυχτερινές εξορμήσεις υπάρχουν φυσικά και συναντήσεις, άλλοτε φιλικές και άλλοτε εχθρικές οπότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα, αυτό που πρέπει να θυμόμαστε όμως είναι ότι το σακίδιό μας χωράει συγκεκριμένα πράγματα και έτσι πρέπει να διαλέξουμε τα απολύτως απαραίτητα.


Δε θα το έλεγα απαραίτητα διασκεδαστικό αλλά ούτε "παιχνίδι", καθώς το This war of mine σε βάζει σε μία κατάσταση στην οποία αργά ή γρήγορα ενδέχεται να διαλέξεις αν ένας από τους συντρόφους σου πρέπει να πεθάνει για να επιβιώσουν οι υπόλοιποι, είναι όμως μία πραγματικότητα που αξίζει να την έχουμε υπ' όψιν, έστω και με τη μορφή ενός παιχνιδιού.

Θα το βρούμε στο Play Store με κόστος 14.99€, αλλά για όσους ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν άμεσα, υπάρχει και στο τελευταίο Humble Mobile Bundle, όπου δίνοντας σχεδόν 7€, παίρνουμε αυτό και άλλα επτά παιχνίδια.

Δείτε επίσης...

Psiphon 113: Η εφαρμογή που σου δίνει ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ από το κινητό σου (χωρίς πλάκα)

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές με ευκολία, σε όλες τις συσκευές Android

Εφαρμογές Google: Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

Android Basics | Τι είναι Root και πώς μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε συσκευή;

Online αγορές από Κίνα | Με τη νέα μέθοδο αποστολής EU Express το δέμα μας δεν περνάει από τελωνείο

Android Basics: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λεγόμενο brick

Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε φωτογραφίες και άλλα αρχεία που έχουμε διαγράψει από την Android συσκευή μας;

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!

Android Basics: Γιατί στο Android 4.2 δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές μου στην SD κάρτα;