Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Google Nexus: Μην περιμένεις το update κάθε μήνα, κατέβασέ το μόνος σου από την επίσημη σελίδα της Google


Η σειρά Nexus της Google ξεχωρίζει εδώ και χρόνια για πολλά από τα χαρακτηριστικά της, το σημαντικότερο όμως από όλα είναι οι άμεσες αναβαθμίσεις του Android. Επειδή η εταιρία γνωρίζει ότι οι Nexus χρήστες είναι "καμμένοι" fan του Android και δεν μπορούν να περιμένουν την αυτόματη αναβάθμιση δημιούργησε αυτή τη σελίδα στην οποία περιλαμβάνονται όλες οι εκδόσεις για κάθε συσκευή. Επειδή λοιπόν το κάψιμο είναι μεγάλο, η σελίδα πλέον διαθέτει και τα OTA update!

Οι κάτοχοι των Nexus σίγουρα γνωρίζουν ήδη την ύπαρξη αυτής της σελίδας, η οποία περιλαμβάνει οδηγίες για να ξεκλειδώσουμε τον bootloader μας, αλλά και για να εγκαταστήσουμε χειροκίνητα οποιαδήποτε έκδοση του Android θέλουμε. Εκεί θα βρούμε πλέον και τα πακέτα των μηνιαίων αναβαθμίσεων, όπως επίσης και οδηγίες για να τα καταφέρουμε. Δεν είναι κάτι δύσκολο αλλά ας ρίξουμε μια ματιά στη διαδικασία.

Προϋποθέσεις

Για να αναβαθμίσουμε με πακέτο OTA τη συσκευή μας, εκτός από το ADB που θα πρέπει να το έχουμε εγκαταστήσει στον υπολογιστή μας και τον "Εντοπισμό σφαλμάτων USB" που θα πρέπει να έχουμε ενεργοποιήσει στο κινητό μας, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε την αμέσως προηγούμενη έκδοση το κινητό μας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί οι αναβαθμίσεις αυτές προσθέτουν και αφαιρούν αρχεία, σύμφωνα με την προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, οπότε η εγκατάστασή τους πάνω σε άλλες εκδόσεις θα βάλει τη συσκευή μας σε bootloop. Πώς το τσεκάρουμε αυτό;

Πηγαίνουμε στη διαδρομή "Ρυθμίσεις > Σχετικά με το τηλέφωνο" και βλέπουμε τον "Αριθμό έκδοσης". Στη συνέχεια πηγαίνουμε στην επίσημη σελίδα της Google και κατεβάζουμε την αμέσως επόμενη.


Η διαδικασία

Έχουμε λοιπόν εγκαταστήσει το ADB στον υπολογιστή μας και έχουμε κατεβάσει το zip πακέτο της αναβάθμισης, οπότε αυτό που μένει είναι το εξής:

  • Ανοίγουμε το τερματικό / γραμμή εντολών και συνδέουμε τη συσκευή μας στον υπολογιστή μέσω USB.
  • Για να βάλουμε τη συσκευή μας σε recovery mode δίνουμε την εντολή:

adb reboot recovery

  • Στη συσκευή μας επιλέγουμε "Apply update from ADB".
  • Για να εγκαταστήσουμε το update δίνουμε την εντολή:

adb sideload <η διαδρομή που βρίσκεται το zip>

  • Μόλις τελειώσει η διαδικασία επιλέγουμε στη συσκευή μας "Reboot system now" και περιμένουμε να επανεκκινήσει.

0 στο: "Google Nexus: Μην περιμένεις το update κάθε μήνα, κατέβασέ το μόνος σου από την επίσημη σελίδα της Google"