[Quick tip] Πώς χρησιμοποιούμε το ''Μην ενοχλείτε'' στο Android;


Όλοι έχουμε τις στιγμές μας στις οποίες θέλουμε να μη δεχόμαστε κλήσεις ή να μην ενοχλούμε το διπλανό μας και έτσι από τις πρώτες κιόλας συσκευές που κυκλοφόρησαν στο εμπόριο, έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε την "Αθόρυβη λειτουργία". Μετά από μία κακή παρένθεση το αθόρυβο επέστρεψε στο Android με τη μορφή της λειτουργίας "Μην ενοχλείτε" και σήμερα θα δούμε όλα όσα μπορούμε να κάνουμε για να πάρουμε το 100% από αυτή.

Το "Μην ενοχλείτε" είναι στην ουσία το παλιό αθόρυβο με κάποιες αυτόματες λειτουργίες υπό τη μορφή κανόνων, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες και βολικές. Στο Android θα το βρούμε είτε στη μπάρα των ειδοποιήσεων, είτε στη διαδρομή "Ρυθμίσεις > Ήχος και ειδοποίηση > Μην ενοχλείτε" και διαθέτει τρεις επιλογές για τον περιορισμό των ήχων και των ειδοποιήσεων του λειτουργικού συστήματος:

  1. Πλήρης σίγαση - Με αυτή τη ρύθμιση απενεργοποιούμε ουσιαστικά όλους τους τύπους ειδοποίησης είτε είναι υπό τη μορφή ήχου, είτε υπό τη μορφή δόνησης. Το τηλέφωνό μας θα συνεχίσει να δέχεται κλήσεις, μηνύματα και ενημερώσεις από εφαρμογές, τα οποία θα προβάλλονται κανονικά στην μπάρα ειδοποιήσεων, απλά δε θα ειδοποιούμαστε με κάποιον ήχο ή δόνηση.
  2. Μόνο (ηχητικές) ειδοποιήσεις - Με αυτή τη ρύθμιση στην οποία έχει γίνει λανθασμένη μετάφραση στα ελληνικά, απενεργοποιούνται όλες οι ειδοποιήσεις, εκτός όμως από τα ξυπνητήρια που έχουμε ορίσει στη συσκευή μας. Την ενεργοποιούμε λοιπόν αν δε θέλουμε ενοχλήσεις από κλήσεις, μηνύματα και άλλες εφαρμογές, πριν των ξυπνητηριών.
  3. Μόνο προτεραιότητα - Αυτή είναι η τελευταία αλλά πιο ενδιαφέρουσα ρύθμιση από όλες, καθώς μας επιτρέπει να απορρίψουμε όλες τις ειδοποιήσεις, πέραν όσων θεωρούμε σημαντικές. Εκτός λοιπόν από τα ξυπνητήρια τα οποία θα χτυπούν κανονικά, μπορούμε να προσθέσουμε υπενθυμίσεις, εκδηλώσεις, μηνύματα και κλήσεις από επαφές με αστέρι, ενώ μπορούμε να επιτρέψουμε την ειδοποίηση κλήσεων από αγνώστους αριθμούς που μας καλούν επανειλημμένα. Έτσι αν κάποιος δικός μας άνθρωπος βρεθεί σε ανάγκη και μας πάρει από άλλο τηλέφωνο, θα μπορέσουμε να ειδοποιηθούμε αν μας πάρει τουλάχιστον δύο φορές μέσα σε 15 λεπτά.


Όλα αυτά μπορούμε να τα ενεργοποιήσουμε χειροκίνητα από την μπάρα ειδοποιήσεων μέχρι το επόμενο ξυπνητήρι, για κάποιες συγκεκριμένες ώρες ή μέχρι να επιστρέψουμε για να απενεργοποιήσουμε τη σίγαση, ενώ υπάρχουν και αυτόματοι κανόνες για να μην ασχολούμαστε συνέχεια μαζί τους. Στους κανόνες μπορούμε να βάλουμε χρονικά όρια, όπως για παράδειγμα να μη μας ενοχλεί κανένας όταν κοιμόμαστε το βράδυ, ενώ υπάρχουν κανόνες και για συγκεκριμένα συμβάντα ημερολογίου. Έτσι αν για παράδειγμα έχουμε μία συνάντηση δύο ωρών η οποία έχει προστεθεί στο ημερολόγιο, αυτές τις δύο ώρες, η συσκευή μας θα μπει αυτόματα στο αθόρυβο.


Τέλος αν έχετε συσκευή με Android 6.0+ μπορείτε να μπείτε γρήγορα στην αθόρυβη λειτουργία, πατώντας συνεχόμενα το πλήκτρο μείωσης έντασης του ήχου μέχρι να φτάσει στη δόνηση και στη συνέχεια πατώντας το άλλη μία φορά.

Διαβάστε επίσης...

Επισκευή LED τηλεόρασης | Η LG μου ζήτησε 250 ευρώ, την έφτιαξα μόνος μου με μόλις 60 ευρώ!

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Xiaomi Robot Vacuum review | Η ρομποτική σκούπα της Xiaomi είναι ο καλύτερος φίλος του τεμπέλη!

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

3D Printing | Γιατί οι εκτυπώσεις μου βγαίνουν χάλια και πώς μπορώ να τις διορθώσω;

OnePlus 7 Pro | Εξαιρετικό σε όλα του, αλλά το παίρνεις με 700 ευρώ;

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

3D Printing | Κάνε τον εκτυπωτή σου ασύρματο και χειρίσου τον μέσω Wi-Fi από το κινητό σου με το Geeetech 3DWiFi module