Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

Android προγραμματισμός part 10: Πώς προσθέτουμε την Αναζήτηση στην εφαρμογή μας


Στα μαθήματα Android προγραμματισμού που μας κάνει ο Κώστας από το Greek Tutorials στο YouTube, έχουμε δει μέχρι στιγμής πολλά μικρά κομμάτια που θα μας βοηθήσουν να συνθέσουμε τη δική μας εφαρμογή, όποιο σκοπό και αν εξυπηρετεί. Αναπόσπαστο κομμάτι για πολλούς είναι φυσικά η αναζήτηση, την οποία θα δούμε σήμερα πώς μπορούμε να προσθέσουμε σε οποιαδήποτε εφαρμογή.

Στα συγκεκριμένα βίντεο έμαθα κάτι που δεν το ήξερα, ότι δηλαδή η αναζήτηση δε λειτουργεί σε ολόκληρη την εφαρμογή αλλά στο Activity που την προσθέτουμε. Αν για παράδειγμα έχουμε ένα e-shop και έχουμε χωρίσει τα προϊόντα μας σε διαφορετικές σελίδες (activities), θα πρέπει να προσθέσουμε την αναζήτηση μία φορά στο καθένα. Έτσι όχι μόνο η αναζήτηση θα λειτουργεί σωστά, αλλά θα μας προβάλλει και ξεχωριστά αποτελέσματα για την κάθε λίστα προϊόντων.


Υπάρχει όμως και άλλη μία περίπτωση που πρέπει να καλύψουμε την οποία βλέπουμε στο επόμενο βίντεο του Κώστα. Σε αυτή έχουμε μία σελίδα (activity), η οποία όμως περιλαμβάνει δύο ξεχωριστές λίστες σε καρτέλες (fragments). Σε αυτό το σενάριο πρέπει να αλλάξουμε λίγο τον κώδικα της αναζήτησης για να τις "βλέπει" και τις δύο.


Μπορείτε να δείτε και τα υπόλοιπα βίντεο που φιλοξενούνται στο Dr. Android στην κατηγορία "Προγραμματισμός", ενώ αν σας ενδιαφέρει πραγματικά να μάθετε, μην ξεχάσετε να γραφτείτε και στο κανάλι GreekTutorials.

0 στο: "Android προγραμματισμός part 10: Πώς προσθέτουμε την Αναζήτηση στην εφαρμογή μας"